Successos

Municipal

Relleu en el càrrec de cap dels Bombers de Girona

Enric Cano deixa la direcció després d’onze anys i mig

Ha estat rellevat per l’inspector dels Bombers Antoni Rifà

Cano, nou responsable de la sala de control

“Estic satisfet de la meva trajectòria al capdavant dels Bombers de la regió d’emergències de Girona, ja que vaig intentar anar complint sempre els objectius que ens proposaven des de la direcció general.” Són paraules d’Enric Cano, que fa balanç de l’etapa professional que acaba de tancar i del nou càrrec que ha assumit. I és que, després d’onze anys i cinc mesos, Cano ha deixat de ser el cap dels Bombers a la demarcació. Tot i això, continua tenint una responsabilitat important dins del cos, ja que des de la setmana passada és el nou responsable de la unitat de la sala de control de les comarques gironines, que és una plaça que hi havia vacant. En aquesta sala hi treballen els operadors que gestionen totes les trucades que arriben a través del 112. “Aquesta sala és el cervell. La meva tasca és garantir que estigui en ple funcionament i que estiguin tots els arxius actualitzats, la cartografia, que es tinguin assenyalades les zones inundables, els punts d’aigua, etc.”

Cano ha estat rellevat per l’inspector dels Bombers Antoni Rifà, que ja havia ocupat anteriorment aquest càrrec. Va ser cap de la regió d’emergències de Girona entre els anys 2004 i 2006, quan es va produir la situació inversa i va ser substituït per Cano. El 2006 Rifà va ser nomenat cap dels Bombers de la Generalitat (actualment, però, era cap de l’àrea de prevenció i gestió de la regió d’emergències metropolitana nord).

Cano, de 53 anys, està al capdavant de la sala de control des de l’1 de novembre. És arquitecte tècnic i sotsinspector dels Bombers de la Generalitat, cos al qual està adscrit des del 1981. Explica que quan el 2006 va ser nomenat cap dels Bombers a les comarques gironines hi havia la dualitat que tant podia estar al capdavant de la regió un sotsinspector com un inspector. Ha entrat en vigor, però, un decret que suposa canvis en l’organització interna, i que comporta que s’hagi de ser inspector per ocupar aquest càrrec. “Sempre et queden coses per fer, si bé estic satisfet perquè tenim un bon cos d’emergències. Vaig enganxar el final de les vaques grasses i, dels darrers anys, em queda un cert regust. Hem intentat treballar tan bé com hem pogut, malgrat les mancances de material i d’infraestructures”, relata. El 2 de novembre es va fer un acte per simbolitzar el traspàs de poders en què es va donar la benvinguda a Rifà i es va mostrar un “agraïment infinit” a Cano per la tasca desenvolupada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia