Successos

L’autor de l’atropellament mortal anava begut i drogat

L’home, de 23 anys, que va envestir mare i fill a Sant Joan les Fonts ha estat detingut per un delicte contra la seguretat viària, homicidi per imprudència i un delicte de lesions per imprudència

Els Mossos d’Esquadra han detingut el jove de 23 anys que va atropellar una mare i el seu fill mentre esperaven un autobús a Sant Joan les Fonts. Com a conseqüència de l’atropellament, el fill, de 33 anys, va perdre la vida i la mare, de 55, amb ferides de caràcter greu, va ser traslladada a l’hospital Josep Trueta de Girona. Per la seva banda, el noi que anava al volant del cotxe també va ser atès pels serveis mèdics. Es tracta d’un jove de 23 anys que va ser evacuat a l’hospital d’Olot en estat menys greu –presentava un cop al tòrax–. Els Mossos van veure que el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. Quan li van fer la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,56 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més del doble del màxim permès, que en aquest cas era de 0,25 mg/l. A més, el jove també va donar positiu en la prova de detecció de drogues. Un cop el conductor va ser assistit pels serveis sanitaris va quedar detingut i passarà en les properes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot. El jove és sospitós d’un delicte contra la seguretat viària, de conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues, homicidi per imprudència i un delicte de lesions per imprudència.

El dramàtic accident va tenir lloc divendres a Sant Joan les Fonts. Els cossos d’emergències van rebre l’avís del sinistre quan faltaven pocs minuts per a dos quarts de set de la tarda. El conductor detingut, que duia un tot terreny de color blanc, va sortir de la via i va envestir una dona i el seu fill, els quals en aquell moment anaven caminant per la vorera.

Els fets van tenir lloc al punt quilomètric 86 de l’N-260. En concret, el cotxe circulava per un carrer paral·lel a la carretera, separat d’aquesta per una estreta zona verda. El conductor, després del doble atropellament, va continuar la trajectòria amb l’automòbil i va impactar contra la marquesina d’una parada d’autobús, la qual està situada ja a sobre de l’espai verd que hi ha a l’altura de la urbanització de la Roureda –quan va passar l’accident, el noi i la mare eren just a tocar d’on hi ha aquesta marquesina, que va quedar molt malmesa.

Des de principis d’any han perdut la vida almenys 42 persones en accidents de trànsit a la xarxa viària de les comarques gironines.

Últim cas

Fa escassament dos mesos també hi va haver un altre cas d’un conductor begut que va causar un accident mortal. Concretament es va produir una col·lisió múltiple, amb tres vehicles implicats, al quilòmetre 13,5 de la C-63, a Sils. Com a conseqüència del xoc va perdre la vida un veí de Lloret de Mar, Juan José Babot Lucena, de 44 anys. Els Mossos d’Esquadra van detenir el conductor d’un dels automòbils involucrats en la topada, que va donar positiu en la prova d’alcoholèmia. L’arrestat va passar a disposició del jutjat d’instrucció 3 de Girona. Després de la compareixença, i d’acord amb les peticions de la fiscalia, el jutge va acordar la posada en llibertat provisional de l’home. Com a mesura cautelar, però, se li va retirar el permís de conduir, se li prohibeix l’ús de cap vehicle i tampoc se li permet sortir de l’Estat. La causa contra l’investigat, a més, es manté oberta per homicidi per imprudència greu, conducció sota els efectes de begudes alcohòliques, conducció temerària i lesions per imprudència greu.

LA XIFRA

0,56
mg d’alcohol
per litre d’aire expirat, més del doble del màxim permès, que en aquest cas era de 0,25 mg/l

LA DATA

04.09.17
el dia
que va tenir lloc un accident mortal a Sils provocat per un altre conductor també en estat d’embriaguesa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia