Successos

Municipal

Palafrugell busca un inspector perquè comandi la Policia Local

Ha convocat la plaça, a la qual només hi poden accedir mossos o policies locals que ja tinguin assolida la categoria d’inspector

L’Ajuntament de Palafrugell ha convocat una plaça d’inspector de la Policia Local de mobilitat transversal, cosa que significa que només hi poden accedir policies amb categoria d’inspector d’altres cossos de policia local o dels Mossos. La fórmula escollida per a la convocatòria, en no preveure la promoció interna, impossibilita que s’hi pugui presentar cap membre de la plantilla, ni l’actual cap del cos, el sotsinspector Andreu Verdugo, que comanda la policia des de l’any 2012, quan va fer una permuta amb Manel Martínez Morcillo, l’anterior cap. Morcillo va ocupar la plaça de Verdugo a Blanes i viceversa. El fitxatge de Verdugo es va produir després que l’inspector Francesc Longo de Calafell decidís marxar, havent comandat el cos un any aproximadament. Longo va arribar a Palafrugell com a inspector cap, arran de l’auditoria feta al cos per un psicòleg d’Alcalá de Henares, que va costar uns 30.000 euros i que aconsellava un canvi de comandament arran dels diversos conflictes interns que en aquella època afectaven la plantilla.

L’actual alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer (ERC), assegura que la creació de la plaça d’inspector s’ha fet recuperant la recomanació de l’auditoria de tenir un inspector a dalt de l’organigrama, però que la convocatòria s’ha fet amb el consens d’Andreu Verdugo, el sotsinspector que ha assumit el comandament durant els darrers vuit anys. “Vull manifestar públicament la plena confiança en Verdugo i l’agraïment per la feina feta durant aquests anys que ha assumit el comandament del cos assolint bons resultats en les estadístiques de seguretat i garantint un bon clima de treball entre la plantilla”, proclama Piferrer.

L’alcalde remarca, però, que el consistori creu que cal un suport en la direcció de la policia, sobretot després que el sergent Ferran Monroy, que formava tàndem amb Verdugo al cap de la prefectura, decidís dimitir de les funcions de sotscap que assumia. En vista de l’opció de fitxar un nou sergent o un inspector per reforçar el comandament, l’Ajuntament, recalca Piferrer, ha preferit optar per crear la plaça d’inspector, atenent així la recomanació de l’auditor i complint també el mandat de llei de les policies locals que fixa que el cap del cos ha de ser un inspector. Per cobrir la plaça, l’Ajuntament tempteja inspectors de policies locals i de Mossos que treballen a la comarca per trobar un candidat idoni.

LA FRASE

Exposo públicament la meva plena confiança i agraïment als sotsinspector Andreu Verdugo
Josep Piferrer
alcalde de palafrugell

Festa privada i dades públiques

El divendres 26 de gener, la Policia Local de Palafrugell, formada per mig centenar d’agents, va celebrar la seva festa patronal amb “caràcter intern” i sense convidar com en altres ocasions membres de tots els cossos. “Vam canviar de format per la qüestió política que ens afecta. Jo tinc el meu cap (Junqueras) a la presó i la policia estatal encara se’ns en riu”, va exposar Piferrer, aclarint que això és per la festa, que és una opció lliure, al contrari que la junta de seguretat, que està regulada per llei, l’assistència dels representants dels cossos estatals.

El dia de la patrona es van fer públiques les estadístiques policials de l’any passat. La policia va fer un total de 17.351 serveis, 8.937 dels quals relacionats amb la seguretat ciutadana i 3.222 amb el trànsit. L’any passat a Palafrugell es van detectar 1.074 robatoris, enfront dels 1.018 del 2016. Es van fer 30 detencions, vuit menys que el 2016, i es van recollir 293 denúncies, molt per sobre de les 188 recollides el 2016. Es van controlar un total de 2.035 vehicles. La policia va intervenir en 315 accidents de transit amb 145 ferits lleus i 11 ferits greus. Cap mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia