Successos

tribunals

judici per abussos a menors

Jutgen un home denunciat per abusos a 4 nenes

La fiscalia no l’acusa i una de les parts demandants sol·licita 23 anys de presó

La secció tercera de l’Audiència de Girona va acollir ahir la primera sessió d’un judici per un cas d’abusos sexuals continuats que haurien patit presumptament quatre menors d’edat a Blanes. A la banqueta dels acusats s’hi va asseure un home que, en l’època dels fets, era el company de la mare de tres de les suposades víctimes (a més de les germanes, una seva cosina també hauria sofert la situació denunciada). La fiscal no formula inicialment acusació contra l’investigat, per a qui demana la seva lliure absolució, perquè considera que no han estat acreditats els abusos.

L’home va relatar que va conviure amb la seva excompanya i les tres filles d’ella entre el 2000 i el 2004. La denuncia que la mare de les nenes i l’excunyada de l’investigat van presentar contra ell es remunta, però, a l’estiu del 2009. Interpel·lat per la fiscal, el declarant va reiterar que “mai” havia fet tocaments a cap de les quatre nenes amb ànim libidinós –actualment, totes elles són majors d’edat–. Va afegir-hi que els dos primers anys de convivència van ser “excel·lents” i que després la situació es va torçar. Ell creu que van influir diversos factors en la denúncia que li van formular. En primer lloc, va lamentar que les seves fillastres van acabar amb “una gelosia horrible” quan ell i la mare de les nenes van tenir una filla: “Sense voler, reconec que em vaig dedicar més a la meva filla i no ho van rebre bé, tenien molt de recel.” I, entre d’altres motius, va afegir-hi que tampoc no es van agafar bé el fet que, una vegada ja separats, ell sol·licités la guàrdia i custòdia de la seva filla petita.

La tieta de les tres germanes va explicar que la relació amb el seu excunyat sempre havia estat “molt cordial”, si bé el juliol del 2009 tot va canviar després d’un episodi viscut presumptament per la filla de la declarant. La dona va dir que la seva nena va anar al cinema amb l’acusat, que li va començar a fer massatges al coll. Després de la pel·lícula, van pujar al cotxe per acudir a una marisqueria i, quan baixaven del vehicle, li hauria tocat un pit. I, ja al carrer, l’home hauria agafat fort a la menor, amb la intenció de fer-li un petó. A partir d’aquí, quan les seves tres cosines es van assabentar d’aquest fet van posar al descobert que el seu padrastre els havia realitzat tocaments al llit quan els anava a explicar un conte. L’investigat va rebatre que quan arribava a casa les menors ja solien dormir perquè ell, per qüestió de la seva feina, “sortia al matí i tornava molt tard a la nit” o bé, en alguna ocasió, els llegia el conte amb la seva companya. L’home, que en un principi va anunciar que tan sols respondria a les preguntes de la fiscalia i del seu lletrat, va acabar per respondre també a les dues acusacions particulars per deixar palès que pretenia “col·laborar”. Una de les acusacions, que representa la cosina, li demana tres anys i nou mesos de presó. L’altra, referent a les tres germanes, eleva la petició a 23 anys i nou mesos. La segona sessió del judici es preveu que se celebri avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia