Successos

Municipal

Les obres al pont del Dimoni començaran a finals de mes

Preveuen que els treballs comencin com a molt tard el dia 27 de març

Les obres duraran nou mesos

Canvien d’empresa adjudicatària perquè no complia les condicions

Les obres per recuperar l’històric pont del Dimoni començaran a finals de mes. L’Ajuntament de Girona té previst que l’empresa que s’encarrega de les obres comenci les tasques d’aquí a quinze dies. “Està previst que com a màxim el dia 27 de març es comenci a treballar”, va avançar ahir el regidor d’Urbanisme, Joan Alcalà. En aquest sentit, afirma que abans de començar les obres l’àrea de Mobilitat i Urbanisme farà la primera reunió per coordinar les actuacions que s’hauran de fer. Alcalà adverteix que l’obra afectarà la mobilitat de vehicles a la zona, ja que “afectarà evidentment” els dos carrils de circulació. En tot cas, la previsió és que “com a molt” d’aquí a quinze dies les tasques ja estiguin en marxa.

Segons explica Alcalà, el contracte es va signar el 27 de febrer passat i a partir de llavors l’empresa té com a termini màxim un mes per començar les obres; per tant, fins al 27 de març. Està previst que els treballs durin uns nou mesos, i que per tant a finals d’any estiguin acabats. Però això tan sols és una previsió. El cost total és de 408.000 euros.

Per altra banda, l’Ajuntament va confirmar ahir que s’ha hagut de canviar d’empresa ja que la que havia guanyat no complia les condicions necessàries. Durant el procediment de petició de documentació que es fa un cop es guanya el concurs, l’Ajuntament va comprovar que l’empresa adjudicatària no podia demostrar que pot construir aquest tipus de pont. És per això que el regidor Joan Alcalà reconeix que l’inici de les obres s’ha demorat un mes, ja que havien de començar al febrer.

Reivindicació veïnal

La reconstrucció del pont del Dimoni representarà la recuperació d’un element patrimonial llargament reivindicat pels veïns de Santa Eugènia: la reconstrucció arquitectònica del pont d’època medieval que hi havia a la zona i que va ser desmuntat el 1968 –amb motiu de les obres d’obertura del passeig d’Olot–, a partir de les restes que se’n conserven (un centenar de dovelles), datades del segle XIV.

LA FRASE

És una reivindicació històrica dels veïns. Ho va prometre Carles Puigdemont, i el que diu ho compleix
Joan Alcalà
regidor d’urbanisme

LA XIFRA

408.000
euros
és el cost total previst per a aquestes obres, que tot indica que estaran acabades a finals d’any.

Reconstrucció de dos arcs amb dovelles del segle XIV

El projecte inclou, segons va informar l’Ajuntament quan aquest es va aprovar, la reconstrucció dels dos arcs laterals, fets amb estreps de formigó, així com les dovelles del segle XIV i la paret de maçoneria tradicional. A més de la recuperació d’un element patrimonial, el consistori afirma que el segon objectiu del projecte és millorar la connexió de la zona per als vianants. En el projecte inicial es calculava un pressupost de poc més de mig milió d’euros i l’Ajuntament ja hi va destinar l’any passat una partida de 420.000 euros en els comptes, que se sumaven a partides anteriors que ja s’havien reservat.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ja va deixar clar al seu moment que la recuperació del pont és una vella reivindicació de les entitats i els veïns del barri, i sobretot “és important perquè també representa la recuperació de la memòria del que havia estat el poble de Santa Eugènia de Ter i és, alhora, una connexió simbòlica amb l’orgull dels eugeniencs i les eugenienques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia