Successos

Els examinadors demanen perdó però la vaga segueix

Han deixat penjats uns 1.500 alumnes que es volen treure el carnet i es disculpen per les molèsties però no aflueixen en les seves reivindicacions

Unes quaranta persones, els examinadors del carnet de conduir de les comarques gironines secundats per diversos representants de sindicats, es van concentrar ahir davant de l'edifici de la DGT de Girona per fer sentir un cop més les reivindicacions que els han portat a una vaga indefinida: la reducció del nombre d'exàmens (de tretze a dotze al dia), un augment de sou, la presentació telemàtica dels resultats dels exàmens, un augment del nombre d'examinadors i la garantia que els exàmens siguin públics. Els concentrats van començar demanant disculpes per les molèsties causades als ciutadans, en referència als 1.500 aspirants a conductors que han deixat d'examinar a les comarques gironines des que van iniciar la vaga el 14 de setembre passat. Però van advertir que no cessaran fins que obtinguin resultats en les negociacions. Un grup d'examinadors gironins ja van anar aquesta setmana a Madrid en furgoneta per participar en una manifestació d'examinadors de tot l'Estat. Dilluns hi ha convocada una reunió a Madrid a la qual és previst que assisteixi per primer cop la directora general de Trànsit, Maria Seguí. Els examinadors gironins, però, ahir no es mostraven gaire esperançats amb els resultats que en puguin sortir, ja que fins ara no han obtingut cap resposta clara, només vaguetats, segons va apuntar ahir el delegat de Trànsit del sindicat de funcionaris CSI-F i portaveu dels examinadors, Brígido Endrino. A les comarques gironines actualment hi ha deu examinadors, tot i que no sempre operen tots, quan el nombre que els correspondria seria almenys de tretze. Els examinadors volen que els resultats es puguin donar telemàticament, com ja es fa en molts països europeus, com a mesura de seguretat per a ell, per evitar agressions o insults dels suspesos. I en les seves exigències també volen que quedi garantit que els exàmens continuaran sent públics i que no es deixaran a mans d'empreses privades, com podrien ser les autoescoles. Les autoescoles, precisament, pateixen greus perjudicis arran de la vaga dels examinadors. El representant d'una autoescola que ahir es va acostar al punt de la concentració lamentava les pèrdues que els ha causat la vaga, ja que en no poder examinar els alumnes que ells formen no poden ingressar els diners que els pertoquen i, en canvi, no se'ls eximeix dels pagaments d'impostos i taxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia