Successos

Escuredo diu al jutge que el taxista el va perseguir fins que el va atropellar

El medallista olímpic declara per primer cop als jutjats de Girona

L'esportista no ha pogut competir als Jocs de Rio de Janeiro per les greus lesions que va rebre

El medallista olímpic Josep Antoni Escuredo ha declarat davant del titular del jutjat d'instrucció número 4 de Girona que el taxista que el va atropellar abans de l'estiu ho va fer intencionadament. “Després d'haver tingut una discussió de paraula amb ell, vaig seguir el meu camí, i dos o tres carrers més endavant em va anar a trobar, em va perseguir i em va atropellar”, assegura l'esportista, que dijous va declarar per primera vegada als jutjats de Girona.

Els fets van tenir lloc el 13 de maig, pels volts de la una del migdia. Escuredo tornava d'un entrenament i circulava per un dels carrers adjacents al passeig d'Olot quan un taxista va fer una maniobra d'avançament sense respectar la distància de seguretat. Un acte incívic i perillós per a la integritat del ciclista –ja que el podria haver tirat terra– que Escuredo li va recriminar verbalment. Llavors el taxista va respondre també acaloradament, però en cap cas van arribar a les mans. Segons l'esportista, va deixar endarrere el taxista i va seguir el seu camí, però uns metres més endavant el conductor el va envestir. Després del xoc, l'home va fugir sense socórrer el medallista, que va haver de ser ingressat a l'hospital Josep Trueta amb ferides greus. Els fets els van presenciar diversos testimonis, que van permetre que la Policia Municipal de Girona pogués enxampar el taxista.

Testimonis dels fets

Aquests mateixos testimonis també van ser citats dijous als jutjats. Concretament dos, que van ratificar el que conclou l'atestat policial, segons la versió de l'acusació. Un d'ells afirma que va veure com el taxista envestia l'esportista pel darrera. L'altre va declarar que va sentir que el conductor deia “ara ho veuràs” just abans d'accelerar i atropellar Escuredo.

Com a conseqüència de l'atropellament, l'esportista no ha pogut disputar els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro, on feia de pilot de tàndem del ciclista José Enrique Porto. Escuredo està pendent de diverses intervencions al genoll esquerre, on té els lligaments afectats.

La Federació Catalana de Ciclisme s'ha personat a la causa com acusació pública de la mà de l'advocat Eudald Carol.

La prova pericial que tombaria la versió del taxista

Per la seva banda, el taxista reconeix que hi va haver una discussió verbal, i que a partir d'aquí Escuredo va començar a circular de forma temerària i creuant-se per la carretera. En una d'aquestes accions, el ciclista va fer una maniobra brusca, moment en què va ser envestit lateralment sense voler pel taxista. L'advocada d'Escuredo, Natalia Frigola, assegura que tenen una prova pericial que desmentiria la versió del conductor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia