Successos

Aiguat de tardor

Cabrils demana ser declarat zona catastròfica per les destrosses de les pluges

El petit municipi maresmenc de Cabrils ha demanat a la Generalitat que el declari zona catastròfica per les destrosses provocades per les pluges d'aquest dimecres a la nit. L'alcaldessa Lina Morales ha explicat a l'ACN que d'aquesta manera els propietaris privats tindran més avantatges davant les asseguradores. Els aiguats han tirat murs a terra, han provocat desperfectes als camins de les urbanitzacions i han inundat aparcaments, entre d'altres danys. L'Ajuntament va tallar l'accés a la riera i no s'han produït danys personals ni incidències de cotxes arrossegats.

Segons ha explicat Lina Morales, la declaració de zona catastròfica implicaria que el Govern es fes càrrec de les destrosses. Un cop arribi la sol·licitud, tècnics de la Generalitat hauran d'anar al poble a valorar i comprovar in situ les incidències.

L'aigua, a tall d'exemple, s'ha emportat un mur d'una casa del casc urbà i ha deixat totalment enfangat el jardí i la piscina de la finca. Les bandes dels carrers s'han aixecat pels aiguats i l'aparcament del centre s'ha inundat. A banda, els torrents d'aigua s'han endut murs a les urbanitzacions i han provocat desperfectes als camins. També van caure arbres i un pal elèctric, però van ser retirats de la via pública el mateix dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia