Successos

Aiguats de tardor

Cabrils demana que es declari el municipi zona catastròfica

Cotxes arrossegats, esvorancs i inundacions a cases i equipaments, conseqüències de les fortes pluges al Baix Maresme

Vilassar de Mar decreta dos dies de dol per la mort d'un conductor que va ser arrossegat per l'aigua

El Baix Maresme es va llevar ahir després de viure un episodi històric pel que fa a les pluges que van caure dimecres passat a la tarda. En dues de les poblacions més afectades, com Cabrils i Vilassar de Mar, va ser hora de començar a analitzar els danys provocats per l'aiguat i mirar de recuperar la normalitat. A banda de la víctima mortal a Vilassar de Mar, l'excepcional aiguat va provocar l'aparició de carrers negats, baixos i passos subterranis inundats, esvorancs, 4 vehicles arrossegats –un dels quals va acabar al mar– o alguns murs destruïts, entre d'altres. A Cabrils, la població on es van batre rècords històrics pel que fa als registres de pluja, amb 220 litres per metre quadrat en només 4 hores, la seva alcaldessa, Lina Morales (CiU), va manifestar que demanarà a la Generalitat “que declari el municipi zona catastròfica per poder ajudar els veïns”. Morales, a més, va denunciar que ahir al matí encara no havia trucat “ningú de la Generalitat”. Una de les zones més afectades van ser els entorns del pàrquing de Can Botella, on hi van quedar atrapats quatre cotxes, un dels quals es va retirar ahir a mig matí.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Vilassar de Mar va decretar ahir dos dies de dol per la mort del conductor de Mataró que va morir en quedar engolit per la rierada el cotxe amb el qual circulava. Molts equipaments del municipi van quedar inundats i dimecres es va haver d'ajudar a sortir els ocupants dels vehicles que havien quedat atrapats a l'N-II. Finalment, al carrer Dr. Modrego va caure el sostre d'una casa i els seus habitants van ser reallotjats en un hotel del municipi.

A Cabrera de Mar, al pas de la riera dels Vinyals, bombers i Policia Local van haver de rescatar un home que havia quedat atrapat amb el cotxe. Al mateix pas subterrani és on una noia es va poder subjectar a la barana en ser engolida metres més amunt quan creuava el torrent a peu al veïnat del Pla de l'Avellà, mentre que un altre conductor el rescataven a dins el mar els surfistes. A Argentona la policia va rescatar un motorista a la riera de Clarà. En aquest municipi es van esfondrar murs d'algunes cases i l'aigua va arrossegar fins a sis cotxes, que van quedar encastats al torrent de Tosa. Els danys a la línia de Rodalies es van recuperar ahir al matí, però a l'estació de Vilassar de Mar els agents de seguretat feien creuar els passatgers pel pas a nivell ja que estava inundat el pas subterrani. Finalment, la Diputació va anunciar que destinarà 4 milions d'euros als municipis més afectats pels aiguats.

Ahir al vespre va tornar a ploure a la comarca, cosa que va tornar a encendre les alarmes després dels fets de la nit anterior. Es va mantenir activat el pla Inuncat i es va haver de tallar durant una estona el pas a l'N-II en sentit Barcelona al pas per Premià de Mar, així com una riera a Vilassar de Mar.

LA FRASE

Demanarem a la Generalitat la declaració de zona catastròfica per poder ajudar els veïns
Lina Morales
Alcaldessa de Cabrils


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia