Successos

policial

conflicte amb la gendarmeria

Embolic per una incursió dels gendarmes en missió especial a Lloret de Mar

La policia local va identificar dos sospitosos dins d'un cotxe francès, ells es van identificar com a gendarmes però no duien els papers clars

La matinada d'ahir va ser moguda en l'àmbit policial a Lloret de Mar després que una patrulla nocturna de la policia local descobrís dos sospitosos dins d'un cotxe francès que rondaven per la ciutat i decidís identificar-los. Eren les cinc de la matinada. Els sospitosos van esgrimir placa de gendarmes i van assegurar que estaven degudament autoritzats per a una missió especial de vigilància a Lloret. Venien de Lilla i duien una fotocòpia de l'autorització per treballar fora de fronteres. Però la policia local va contactar amb els Mossos, que van assegurar que no en sabien res, de la presència autoritzada dels gendarmes a Lloret. A aquella hora tampoc es va trobar ningú de la Policía Nacional ni de la Guàrdia Civil que sabés res de la missió dels gendarmes, que no eren només dos, sinó una dotzena, que van anar apareixent gradualment quan els dos primers identificats es van comunicar amb els companys que estaven distribuïts discretament a la població fent el seguiment que tenien assignat.

Fins a les vuit del matí no va aparèixer, a través del centre de coordinació policial del Pertús (que tanca a les nits), el document que avalava l'estada dels gendarmes a Lloret i mentrestant els Mossos van identificar tots els autoproclamats gendarmes, que es van concentrar a la seu de la policia local. Aclarit el paper dels gendarmes, tot l'enrenou es va atribuir a un error burocràtic.

Les incursions de la policia francesa a comarques gironines són habituals i estan avalades pel conveni Schengen i han d'estar autoritzades per la secretaria d'estat. Els agents han de dur la corresponent autorització i, a més a més, han de tenir a mà el nom i el telèfon de contacte que se'ls adjudica al territori on van a fer la incursió, que sol ser un comandament de la Policía Nacional o de la Guàrdia Civil. En virtut d'aquests tractats internacionals, els policies desplaçats poden travessar la frontera armats i amb els cotxes camuflats oficials però, en cas que de la vigilància se n'hagi de derivar una detenció, els policies estrangers no poden actuar, han de demanar reforços a través de l'enllaç assignat. Una altra cosa són les persecucions en calent, que permeten a les policies endinsar-se 10 km dins del país veí per arrestar algú que se'ls escapa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia