Successos

tribunals

judici per falsedat

Condemnen per falsedat el líder de la comunitat islàmica de Salt Attaouil

El jutjat li imposa sis mesos de presó per haver-se identificat falsament com el cap d'obres de la mesquita i haver signat en nom d'altri una citació de treball

El jutjat penal número 4 de Girona ha condemnat a sis mesos de presó Mohamed Attaouil, un dels principals líders de la comunitat islàmica de Salt, per un delicte de falsedat en document oficial. Els fets pels quals Attaouil va ser jutjat i pels quals el fiscal demanava dos anys i mig de presó es remunten al dissabte 11 de maig del 2013 a les obres de construcció de la mesquita de Salt, quan els inspectors del Departament d'Ocupació i els Mossos es van presentar a l'obra per controlar si hi treballaven empleats indocumentats o sense contracte. D'operaris ja no en van trobar cap però van identificar les persones que hi havia a l'obra. Va ser durant aquesta inspecció quan Mohamed Attouil, segons considera provat la sentència, va assegurar davant dels inspectors ser l'encarregat de l'empresa contractista Hilal Balear SL amb CIF B57069346 i mentint intencionadament es va identificar verbalment amb el nom de l'encarregat i va signar la citació que li van entregar a nom de l'encarregat que anava destinada a l'Asociació Iman Malik. “Ho va fer essent coneixedor de la falsedat en què incorria i la confusió que generava en tràfic jurídic”, remarca la sentència.

En el judici, que es va celebrar el mes de juny, la defensa d'Attouil va demanar l'absolució argumentant que si havia signat la citació que no duia el seu nom que li van entregar els inspectors va ser perquè ells li van dir que la signés encara que no anés a nom seu. Attaouil va assegurar que ell s'havia identificat de manera correcta i aportant el seu veritable NIE i que els inspectors li van dir que signés igualment la citació que anava a nom d'un altre. Però els inspectors de treball ho neguen. La sentència remarca que la versió creïble és la dels inspectors, que no coneixien l'acusat i que cap motiu espuri tenien per mentir, i hi afegeix que la prova material que demostra que Attaouil es va voler fer passar per l'encarregat és que la signatura que va estampar al full de citació no era la seva autèntica sinó una que intentava simular la de l'encarregat de l'obra. La defensa també va intentar arribar a l'absolució d'Attaouil al·legant que els fets pels quals se'l jutjava en tots cas s'havien d'emmarcar en el tipus penal de la usurpació d'estat civil, delicte pel qual no es va acusar Attouil, i que, per tant, no se l'havia de condemnar. Però la jutgessa rebat els seus arguments amb consideracions jurídiques que refermen que l'actuació correspon a un delite de falsedat documental, com establia el fiscal. La jutgessa, no obstant, ha resolt imposar sis mesos de presó i no els dos anys i sis mesos que demanava el fiscal per a Mohamed Attaouil. També li imposa una multa de 1.080 euros. La defensa de Mohamed Attaouil pot presentar recurs contra la sentència del jutjat penal davant de l'Audiència de Girona.

LA DATA

11.05.13
És el dia
que van passar els fets, a les obres de la mesquita, que han portat el líder musulmà davant dels tribunals

Indemnitzat pel seu honor

Mohamed Attaouil és un personatge controvertit, amb grans dots de lideratge i bona oratòria, que ha estat objecte d'investigació, tant en l'àmbit policial com judicial. Però és el primer cop que es dicta una sentència en contra seu. L'única ocasió fins ara en què els tribunals havien sentenciat un cas amb Attaouil com a implicat era per concedir-li una indemnització com a víctima d'un atemptat contra el seu honor en dos mitjans de comunicació: el diari ABC i Telemadrid, que el van vincular amb el terrorisme islamista. Dos jutjats van condemnar el diari ABC a pagar-li 30.000 euros i Telemadrid, 2.000. Es va recórrer contra les dues sentències (l'ABC contra l'una i Attaouil contra l'altra) a l'Audiència de Girona. En el cas de l'ABC, va rebaixar la indemnització a 6.000 euros i, en el cas de Telemadrid, la va apujar fins als 10.000 euros. L'ABC va acabar pagant la suma imposada i Telemadrid va fer recurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia