Successos

Guissona gravarà les matrícules dels vehicles

En breu, instal·larà cinc càmeres als principals accessos del nucli urbà

L'Ajuntament de Guissona instal·larà càmeres per gravar les matrícules dels vehicles que entrin i surtin del nucli urbà. La mesura té un cost total de 60.000 euros.

L'alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, assegura que es tracta d'una “eina més” per millorar la seguretat i la resolució de possibles delictes. “L'hem feta d'acord amb els Mossos d'Esquadra, als quals enviarem la informació quan hi hagi algun incident”, explica. L'índex de delictes, com ara robatoris, “és baix i inferior al d'altres municipis de la comarca, però aquesta és una mesura preventiva i més econòmica que contractar personal de seguretat addicional”, afirma Casoliva. El consistori no ha rebut queixes de veïns o comerciants referents a un increment de la percepció d'inseguretat.

Les càmeres s'instal·laran en cinc punts que donen accés als principals carrers dels nuclis i estaran en marxa d'aquí a poques setmanes. L'empresa contractada per instal·lar-les ja ha començat els treballs aquests dies. Casoliva indica que les càmeres “no filmaran les persones de l'interior dels vehicles. La gravació que facilitarem als Mossos són arxius de text exclusivament de les matrícules”.

D'altra banda, l'Ajuntament preveu acabar aquest any la rehabilitació de l'edifici històric de l'Ateneu, que fa una dècada que està en obres, tal com ja va avançar aquest diari. El pressupost municipal per enguany inclou una partida de dos milions, de fons propis, que enllestirà l'interior, amb una sala amb 400 butaques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia