Successos

Successos

Investiguen una mestra per haver desviat diners

Ensenyament destitueix la directora de l'escola Garona de Vielha

La fiscalia ha decidit obrir una investigació per aclarir les activitats econòmiques que presumptament hauria dut a terme la directora de l'escola d'infantil i primària Garona de Vielha. La pedagoga ja ha estat destituïda pel Departament d'Ensenyament i ara està sent investigada per un presumpte delicte d'apropiació indeguda de diners públics.

El ministeri públic va tenir coneixement dels fets el 8 de febrer passat i va obrir diligències per un suposat desviament de diners. Després de revisar tota la documentació i confirmar els indicis de delicte, el fiscal va fer arribar el cas al jutjat de la Seu d'Urgell només dos dies després d'haver-ne tingut coneixement. D'aquesta manera, les actuacions són a les mans del jutge instructor des del dia 10.

Aquesta investigació judicial s'afegeix a la investigació interna que està fent el Departament d'Ensenyament. La via judicial corre en paral·lel a la reacció administrativa ja que, segons ha confirmat Ensenyament, la directora va ser apartada del càrrec per “irregularitats” detectades en la gestió econòmica del centre.

El departament no ha facilitat dades relatives a les quantitats que podria haver desviat la mestra, però sí que ha posat de manifest que, després d'una inspecció als comptes de l'escola, ha comprovat que hi ha imports que no quadren. De moment, Ensenyament ha obert un expedient disciplinari a la directora, fet que comporta la suspensió cautelar del càrrec directiu i de la resta de funcions, que assumeix provisionalment la cap d'estudis.

La directora ocupava el càrrec des de feia un parell de cursos, quan va rellevar en les funcions de gestió del centre l'antiga directora, que va plegar per jubilació.

L'escola Garona és un centre de tres línies que comprèn alumnes des de 3 anys fins a 12. Té nou aules d'educació infantil i divuit aules d'educació primària, cinc aules de desdoblament i agrupament flexible, una sala multiusos amb equipament multimèdia i gimnàs amb vestuaris, un menjador amb cuina completament equipada, una sala audiovisual, una biblioteca, una aula d'informàtica, una aula de ciències, una aula de música i un total de quatre espais, un dels quals cobert, destinats a patis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia