Successos

trànsit

persecució policial

Un cotxe trenca 2 barreres de l'AP-7, xafa 2 vehicles policials i lesiona 2 mossos

Els Mossos van aconseguir detenir en un bosc a Fogars un dels dos ocupants del vehicle francès fugitiu després d'una persecució de 35 km des de Girona

Una persecució durant 35 minuts d'un cotxe que es va voler saltar un control a l'entrada de l'AP-7 a Girona va acabar amb dos cotxes patrulla dels Mossos aixafats, dos agents de la comissaria de Santa Coloma lesionats i un detingut que també va haver de ser traslladat ferit a l'hospital de Blanes. El segon ocupant del cotxe es va escapar bosc a través a Fogars de la Selva. Els Mossos intenten aclarir per què el conductor detingut, Aldelhaddi Zourouali, de 24 anys, sense domicili conegut i fins ahir sense antecedents sabuts, va muntar aquest reguitzell de destrosses per no passar un control que li suposen una imputació per conducció temerària, danys, lesions i atemptat.

Tot va començar a les 2.16 de la matinada, quan un Volswagen Golf de color verd i amb matrícula francesa que arribava a les cabina de la sortida 7 de l'AP-7 va girar cua sense travessar les barreres en veure que a l'altre costat, a la rotonda, hi havia un control de trànsit dels Mossos. En veure l'acció del cotxe, els agents van iniciar una persecució. El cotxe va circular en sentit nord fins a la sortida Girona O de la mateixa autopista, per on va abandonar l'autopista i va començar a circular de forma temerària per diferents carrers del barri de Domeny de Girona. Els Mossos li anaven a la saga i el conductor es va tornar a dirigir cap a l'entrada de l'autopista, a què va accedir per la força, trencant la barrera pel costat contrari de la circulació (va entrar en direcció nord pel lloc de sortida en direcció sud). Un cop la barrera trencada, va haver d'esquivar un cotxe que circulava correctament cap a les cabines. Una vegada a la plataforma de l'autopista, el vehicle va fer un gir i es va incorporar al carril correcte en sentit sud i va començar a circular a gran velocitat, mentre la patrulla de trànsit dels Mossos els anava al darrere. La persecució va ser dificultosa perquè es va haver de fer enmig d'una espessa boira. Per intentar despistar els Mossos, cada cop que s'acostava a una sortida de l'autopista, el conductor del cotxe fugitiu feia com si s'anés a ficar al carril de sortida, però després girava de cop i s'incorporava als carrils centrals. Ho va fer des fins a la sortida 10, la d'Hostalric, on va sortir de veritat. Però ho va fer envestint la barrera, que va saltar literalment pels aires i va anar a impactar contra el cotxe de la patrulla dels Mossos de trànsit que li anava a la saga.

Un cop traspassada la barrera del peatge d'Hostalric, el cotxe fugitiu es va trobar amb un cotxe patrulla de la comissaria de Santa Coloma de Farners que havia atès l'alerta que, des de Girona, s'havia fet a totes les comissaries i policies locals perquè interceptessin el Volkswagen verd si el detectaven.

Derrapada i trompada

Quan el conductor del cotxe fugitiu va veure la patrulla que el pretenia interceptar en una rotonda, va frenar i va derrapar fins que el Volkswagen va impactar de costat contra el cotxe policial, que va patir danys importants. Els dos agents van resultar ferits lleument. També va rebre el cotxe de la patrulla de trànsit que, si bé, va evitar impactar contra el cotxe patrulla dels Mossos de Santa Coloma no va poder evitar envestir per darrere el Volkswagen que li va frenar de cop. Després de tantes topades, el cotxe fugitiu es va haver d'aturar.

LA XIFRA

40
quilòmetres
va durar la persecució del cotxe amb matrícula francesa fins que el van poder fer aturar.

LA DATA

16.04.17
A la matinada,
hi va haver una persecució de pel·lícula que va començar a Girona i va acabar a Fogars de la Selva.

Fugida a peu després de 40 km d'evasió en cotxe

La topada amb dos cotxes policials a la rotonda sortint de l'autopista va aturar el cotxe fugitiu, però no pas els dos ocupants, que van sortir disparats del vehicle i van començar a córrer camp a través. Els dos homes es van separar i els mossos també es van distribuir per seguir-los. Els fugitius es van endinsar en una zona de bosc, amb terreny dificultós i molt fosc a aquella hora de la nit. El conductor va intentar saltar una tanca i va caure, moment en què els Mossos el van aconseguir atrapar. El lloc de la detenció ja era Fogars de la Selva. Com que estava lesionat, el detingut va haver de traslladar a l'hospital de Blanes. L'altre home va aconseguir despistar els perseguidors i es va escapar enmig del bosc. Encara se'l busca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia