Successos

tribunals

judici per l'assassinat dels forestals

L'autor del crim dels forestals a Aspa podria haver estat acompanyat

Un testimoni el situa prop del lloc dels fets una hora abans dels trets en companyia d'un altre home, encara no identificat

L'acusat de matar dos Agents Rurals a Aspa (Segrià) el 21 de gener de 2017, Ismael Rodríguez, va anar a caçar una setmana abans, al mateix lloc i amb la mateixa arma, per a la qual no tenia llicència. Així ho han assegurat aquest dilluns els advocats de les acusacions particulars, Pau Simarro, que representa a les famílies de les víctimes, i Albert Requena, de l'associació catalana i espanyola d'Agents Rurals. Tots dos han arribat a aquesta conclusió després d'escoltar les declaracions, per videoconferència, de dos testimonis. Segons els advocats, un dels testimonis, que estava acreditat per anar a caçar el dia del crim però que ha assegurat que es va quedar a casa, ha dit que va anar amb l'acusat i dos persones més a caçar al mateix lloc una setmana abans, el 14 de gener, i que a més, a les xarxes socials apareix una fotografia amb l'acusat, portant la mateixa l'arma del crim. També arran d'aquestes declaracions, els advocats de l'acusació consideren que l'assassí confés estava acompanyat quan va disparar, ja que l'altre testimoni que ha declarat ha dit que el va veure amb algú una hora abans dels fets. Ha declarat aquest dilluns per segona vegada, i ha assegurat que l'assassí confés estava acompanyat una hora abans dels trets per una altra persona, tot i que no ha sabut dir qui era. També ha explicat que en el moment dels trets, no sap si l'acusat estava acompanyat o no. Simarro, però, considera que qui anava amb l'assassí confés havia de ser una de les dues persones que acompanyava el grup de caçadors i que no portaven armes, tot i que tots dos van negar ser presents en el moment dels fets. Els advocats de l'acusació també sospiten que l'arma va estar sempre en possessió d'Ismael Rodríguez i que el titular teòric no la va tenir mai. Han explicat que el segon testimoni en declarar aquest dilluns ha dit que una setmana abans estava caçant amb l'acusat al mateix lloc, que hi van anar quatre caçadors i van abatre 115 tords. L'arma, han explicat, era la mateixa, perquè l'acusat surt amb ella en una fotografia feta aquell dia, el 14 de gener, i penjada a les xarxes socials. “Per tant, no se l'havia deixat el titular dos dies abans dels fets al cotxe de l'acusat, sinó que Ismael Rodríguez l'havia tingut sempre”, ha declarat Simarro, la qual cosa reforça el delicte de tinença il·lícita d'armes.

El jove caçador de 28 anys, autor confés de la mort a trets de dos agents rurals a Aspa (Segrià), segueix a presó de manera provisional. Encara no s'ha determinat si se li imputaran dos delictes d'homicidi o d'assassinat tot i que la fase d'instrucció, segons les acusacions, està a punt d'arribar al seu final. Segons va declarar l'acusat, cap a les onze del matí del 21 de gener de 2017, dos agents rurals se li van aproximar mentre caçava dirigint-se-li amb un “bon dia, som del Seprona, descarregui l'arma''. Va ser en aquell moment que Ismael Rodríguez es va girar cap a ells amb l'arma carregada a la mà i va disparar als dos agents des d'una distància molt propera. Els trets van ser mortals ja que van impactar al cap i al pit dels agents. Del relat que va fer l'acusat tant a comissaria com als jutjats es desprèn que no hi va haver cap discussió prèvia amb els Agents Rurals ni cap requeriment per part de les víctimes, més enllà de la de descarregar l'arma, de manera que no s'explica la reacció de Rodríguez, ja que no es justifica amb cap situació prèvia de tensió. L'acte fa referència, a més a més, a què l'acusat és un caçador amb almenys deu anys d'experiència i que en el decurs de les seves sortides de caça s'havia creuat en reiterades ocasions amb Agents Rurals, raó per la qual “no podia desconèixer que els agents d'aquest cos no porten armes de foc ni de cap altre tipus''. Ismael Rodríguez podria ser condemnat a una pena de fins a 50 anys de presó si se l'acusa de dos delictes d'assassinat. Si al final se l'acusa de dos delictes d'homicidi, la pena es podria quedar en 30 anys de presó com a màxim. A més a més, caldria sumar-hi els anys de presó corresponents als altres dos delictes pels quals se l'acusa, el de tinença il·lícita d'armes i el d'atemptat contra dos agents de l'autoritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia