Successos

Successos

El caçador va disparar per rematar els rurals

L'informe de l'autòpsia revela que eren a terra en rebre el segon tret

Les autòpsies practicades als dos agents rurals assassinats a Aspa (Segrià) el 21 de gener conclouen que els primers trets que van rebre eren mortals, però, a més, el caçador els va rematar disparant des de més a prop, quan ja tenia les dues víctimes abatudes a terra. Els informes determinen que els trets, en funció de les restes trobades i de les característiques de les ferides, es van fer des d'una distància d'entre 1,5 i 6 metres, la qual cosa és incompatible amb la versió d'Ismael Rodríguez, que va confessar el crim però va dir que havia disparat des d'uns 15 metres, en un acte reflex i sense saber per què.

Un dels agents presentava dues ferides, una de les quals a la regió parasternal dreta, que li va afectar el cor i que correspon a un tret fet a una distància d'entre 3 i 4,5 metres i que era “incompatible amb la vida”. El segon tret, dirigit a la zona parietal posterior dreta, és a dir, el crani, va ser fet a una distància de poc més d'1,5 metres i de dalt a baix; aquesta verticalitat és el que fa pensar que el tret es va fer quan l'agent ja era a terra.

L'autòpsia de l'altre agent és similar, encara que presentava més ferides, ja que el primer tret, fet a una distància d'entre 3 i 6 metres, va impactar en primer lloc al canell, el va travessar i va acabar a la mandíbula. A partir d'aquesta dada, que fa pensar que l'agent es va intentar protegir, l'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya (Asparc) subratlla que els seus companys podrien haver tingut possibilitat de defensar-se si haguessin anat armats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia