Successos

Successos

Alliberen els tres detinguts per violació a Lloret

Ells admeten haver tingut relacions consentides i per separat amb la denunciant

La noia abans de fer denúncia als Mossos va anar a l’hospital per demanar la píndola del dia després

El jutjat de Blanes va decretar ahir a la matinada la llibertat provisional i sense fiança per als tres joves alemanys que havien estat arrestats a Lloret assenyalats per la denunciant com a sospitosos de la violació d’una turista luxemburguesa de 19 anys en una habitació de l’hotel Planas, on tots s’allotgen.

Tot i que el fiscal va demanar que s’empresonés els detinguts per la gravetat del delicte que se’ls imputa i el risc de fugida per la seva condició d’estrangers, el jutjat va atendre els arguments de la defensa, exercida pel lletrat Rómulo Parra, que va al·legar que, si bé el delicte imputat és greu, existeixen dubtes raonables que els sospitosos en siguin culpables i també l’argument que els sospitosos viuen a Alemanya, dins de l’espai Schengen, i, per tant, localitzables per a qualsevol de les policies dels països que hi pertanyen. El jutge els va imposar l’obligació de presentar-se un cop al mes al consultat espanyol més proper a la població on ells resideixen i treballen, Fulda, al centre del país.

El jutge va alliberar els tres sospitosos després que la noia els identifiqués en roda de reconeixement i després d’escoltar les declaracions dels detinguts i valorar els informes policials, mèdics i forenses aportats.

Segons la versió dels nois, van mantenir relacions sexuals, per separat, un després de l’altre, amb la jove en una habitació de l’hotel, amb el consentiment d’ella, amb qui prèviament havien coincidit en un local nocturn prenent copes i amb qui havien passat estona també xerrant (tots parlen alemany) a la piscina de l’hotel abans d’anar a l’habitació. En principi no es va localitzar cap testimoni que hagués sentit crits a l’habitació on es van produir els fets, tot i que, segons remarca la defensa, les parets de l’hotel són més aviat primes i s’hauria sentit. La noia, per contra, assegura que la van obligar i que ella no va cridar perquè tenia por i perquè estava afectada perquè havia begut força durant la nit.

També ha jugat a favor de la concessió de la llibertat dels joves arrestats el fet que els informes mèdics i forenses no van trobar l’existència de lesions visibles ni en la víctima ni en els sospitosos que evidenciessin una relació violenta.

L’actuació de la noia a partir dels fets (la violació segons ella, les relacions sexuals segons els arrestats) la matinada de dimecres també ha ajudat a decantar la balança cap a la llibertat dels sospitosos. La noia primer va acudir a l’hospital de Blanes per demanar que li donessin la píndola del dia després perquè havia tingut relacions sexuals sense protecció. Després, ja a la tarda, va anar a denunciar als Mossos i llavors la van traslladar a l’hospital de Calella, on va ser sotmesa a un reconeixement mèdic forense. Ja a la tarda, els Mossos van arrestar els tres joves alemanys, que havien continuat a Lloret, població on ja havien estat de vacances en altres ocasions, tot i que haguessin tingut temps de fugir durant tot el dia.

Al mateix hotel

Els tres turistes alemanys tenen previst continuar la seva estada a Lloret fins dimarts que ve, quan tenen fixada la tornada. En principi coincidiran al mateix hotel que la denunciant. El jutjat no els ha pas imposat que ordre d’allunyament.

LA XIFRA

3
turistes
alemanys van ser arrestats sospitosos d’agressió sexual a una turista de Luxemburg.

LA XIFRA

19
anys
té la noia de Luxemburg que va denunciar que l’havien violat tres joves.

LA DATA

16.08.17
Dia en què
van passar els fets a l’hotel Planas que van motivar la detenció de tres clients per la violació a una clienta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia