Successos

Successos

Les restes del naufragi

Un submarinista troba al cap de Creus el veler de la parella francesa que va sobreviure la setmana passada a un accident marítim

La barca està a uns 38 metres de profunditat i a 50 metres de la costa

  • El veler enfonsat, captat en el vídeo que va enregistrar el veí de Llançà MARC SERRA.
  • VÍDEO: El vídeo que va enregistrar el submarinista i que ha penjat al Youtube

Explica la llegenda que al fons del mar hi ha submergits infinitat de tresors. Quasi totes les històries coincideixen en la narrativa sobre pirates i corsaris que solcaven les aigües. Les batalles, els saquejos i la violència del mar han propiciat que aquests tresors no arribessin a port o a alguna platja paradisíaca –o sí–. Com si fos un explorador, però no de pedres precioses i d’or, sinó de la riquesa del fons marí, Marc Serra, un veí de Llançà, es va submergir el 31 de desembre passat a les aigües del cap de Creus. Al fons, fent submarinisme amb apnea, el jove va localitzar les restes d’un naufragi. “Feia un dia fantàstic! L’aigua estava molt neta. Mentre baixava vaig començar a veure un objecte inusual.” Entre meduses i peixos, embarrancat al fons marí, descansava un veler de petites dimensions. Es tractava de l’embarcació de la parella francesa que dimecres de la setmana passada es va arriscar a sortir a navegar des de la cala de la Farella de Llançà en un petit veler malgrat l’anunci de l’arribada de la tempesta Bruno. La travessia no va acabar gaire bé. Afortunadament la parella va sobreviure perquè va arribar nedant a les roques després que se’ls enfonsés el veler.

El submarinista va localitzar l’embarcació a 38 metres de profunditat, a uns 50 metres de la costa. “En aquesta zona hi vaig sovint, amb una barqueta, perquè és un lloc que és molt a prop de la costa i és molt bonic”, assegura Marc Serra. El jove explica que algun cop ja havia vist alguna embarcació, però aquest cop era diferent. “Estava completament neta d’algues, molt entera, i això indicava clarament que feia molt pocs dies que era allí”, assegura. De seguida va relacionar el veler amb els fets que havien passat la setmana anterior, ja que havia llegit la història en aquest diari. “El pal estava trencat, i crec que el que els va passar a la parella és que una onada els va fer bolcar, i llavors es va enfonsar”, relata. Segons van explicar els nàufrags francesos, el veler se’ls va enfonsar quan havien recorregut uns 4 quilòmetres i navegaven prop del far del cap de Creus, a uns 150 metres de la costa. Van aconseguir arribar nedant a les roques i després van caminar sense rumb unes tres o quatre hores fins que van trobar una casa on els van deixar trucar per demanar ajut. Però no van alertar emergències, sinó uns amics de Llançà que els van anar a recollir. Tot i així, la policia de Llançà i Salvament Marítim van començar a fer gestions i recerca tement el pitjor després de ser alertats per una veïna que va veure com la parella que havia traginat el veler feia unes hores, encara no havia tornat i s’havia fet fosc.

Mentre es treballava contra rellotge fent aquestes investigacions, la mateixa veïna que havia vist els joves que sortien a navegar i que va patir per la seva sort, va trucar a la policia perquè va veure algú que remenava el remolc que havien deixat els navegants. Una patrulla policial va anar fins a la Farella per identificar el que se sospitava que podia ser un lladre. No era cap lladre, era l’amo del remolc, que després del naufragi tornava a recuperar el remolc i el cotxe. I llavors els va explicar tota l’odissea del seu naufragi i com van aconseguir salvar-se.

Ara el submarinista Marc Serra ha penjat al canal d’internet Youtube el vídeo amb les restes del naufragi, per si la parella francesa vol recuperar el seu veler.

Youtube
El veí de Llançà Marc Serra va gravar la immersió i després va penjar el vídeo a les xarxes socials a través de la plataforma Youtube. L’enregistrament dura poc més de dos minuts i mig, i el veler apareix a partir del minut 1 i 10 segons. El submarinista espera que faci servei a la parella francesa per si volen recuperar el veler.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia