Successos

Nou mesos de presó per tràfic de cocaïna a Sant Hilari Sacalm

La secció tercera de l’Audiència de Girona ha condemnat a nou mesos de presó i a una multa de 55 euros Rachid Kaouchi com a autor d’un delicte contra la salut pública. La pena és substancialment inferior a la que sol·licitava el ministeri fiscal, que demanava que se li imposessin cinc anys de presó i el pagament d’una multa de 165 euros. El judici es va celebrar el 18 de desembre i, durant la vista, Kaouchi va ser defensat per l’advocat Jordi Colomer. Segons es considera provat en la sentència, el 15 de novembre del 2012 l’acusat es va dirigir amb un vehicle Opel Combo a la zona del pavelló esportiu de Sant Hilari Sacalm. Allà va vendre a un noi una bossa que contenia 0,21 grams de cocaïna a canvi de 30 euros. Va quedar demostrat, a més, que l’11 de maig del 2013 l’investigat va quedar amb dos compradors en una cantonada del carrer de Sant Hilari on resideix. Els clients van arribar a l’indret concertat amb un Audi A5. Ell es va aproximar al copilot i va entregar una bossa amb 0,34 grams de cocaïna, també a canvi de 30 euros.

En la resolució s’hi recull que durant el judici els fets van quedar confirmats pels Mossos d’Esquadra, que en tots dos casos van presenciar les transaccions i van intervenir la mercaderia als compradors, verificant així que havien adquirit substàncies estupefaents.

Un dels motius pels quals el tribunal va imposar una pena més baixa de la que requeria la fiscalia va ser per l’aplicació del subtipus atenuat de l’article 368 del Codi Penal, que permet rebaixar un grau. S’ha tingut en compte “la poca entitat dels fets” i les circumstàncies personals de l’acusat, que no ha quedat acreditat que es dediqués al tràfic de drogues de manera continuada.

A l’hora d’establir la condemna, el tribunal també ha apreciat dues circumstàncies més que han resultat beneficioses per a Kauochi: els atenuants de drogoaddicció i de dilacions indegudes. La primera es deu al fet que tenia problemes amb el consum d’estupefaents en aquella època. I la segona, que malgrat ser un cas amb una instrucció senzilla es va dilatar inexplicablement (el succés es remunta al 2012 i no va arribar a judici fins al 2017).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia