Successos

Tribunals

De nou a judici per no haver respectat el dia de reflexió

Arriba a l’Audiència de Girona el cas de dues membres d’una candidatura de Salt investigades pel repartiment de propaganda la nit abans d’unes municipals

Dues membres de la candidatura de CiU a Salt tornaran a ser jutjades per haver repartit presumptament propaganda electoral la nit abans dels comicis municipals del 24 de maig del 2015. Serà la segona vegada que aquest cas arriba als tribunals en només deu mesos de diferència, després que l’Audiència de Girona hagi declarat nul el primer judici. El 18 de març de l’any passat, la vista oral per aquest assumpte es va celebrar al jutjat penal número 5 de la capital gironina. El jutge va acabar condemnant de viva veu Laura Serra i la regidora Rosa Pòrtulas, les quals en aquelles eleccions anaven de números 2 i 8, respectivament, de la candidatura de CiU. El magistrat els va imposar el pagament d’una multa de 3.600 euros per un delicte electoral. L’advocat de Serra i Pòrtulas va presentar aleshores a l’Audiència un recurs en contra de la sentència. L’Audiència ha donat la raó a la defensa i ha tombat la resolució judicial.

L’alt tribunal gironí considera que aquest tema és competència seva. L’Audiència, a més, va observar un defecte comès al jutjat penal, ja que aquest es va centrar únicament en la sanció econòmica a les acusades i no es va abordar la qüestió d’una possible inhabilitació.

El cas parteix d’una denúncia que va efectuar el PSC a la junta electoral de zona. Els socialistes van sostenir els fets a partir de testimonis i imatges preses de les xarxes socials. Van denunciar, en síntesi, que la nit de la jornada de reflexió havien vist la regidora Rosa Pòrtulas i Laura Serra penjant a les portes d’alguns habitatges de Salt cartells, com els de “no molesteu” dels hotels, amb la cara del candidat de CiU.

L’Audiència ha assenyalat el judici per dimarts de la setmana vinent, a la secció 3a. La fiscalia demana una multa de 3.600 euros per a cadascuna de les investigades com a presumptes autores d’un delicte electoral. Segons es recull en l’escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, van repartir propaganda de CiU tant en la jornada de reflexió com la matinada del dia de la votació. Uns suposats actes contra els preceptes que preveu la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general (Loreg).

LA DATA

16.01.18
La sessió oral està previst que es dugui a terme a la secció tercera de l’Audiència de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia