Successos

Seguretat

ViaMichelin a la presó

L’Audiència fa servir la informació del web de carreteres per no alliberar el sospitós de la mort d’un veí de Figueres trobat escanyat a la platja de Sant Pere Pescador

L’Audiència de Girona ha decidit que Manuel Rodríguez Origain continuï a la presó com a sospitós de la mort d’Enric Pagès, el veí de Figueres de 82 anys que el 10 de juny va ser trobat a la platja de Sant Pere Pescador. La seva defensa, exercida pel lletrat Antoni Quera, havia presentat recurs contra l’empresonament en considerar que els indicis contra Origain no són prou sòlids. Es podria dir que agafats pels pèls, però en realitat l’empresonament s’ha produït abans que se sàpiguen els resultats de les anàlisis d’ADN de dos pèls que van ser trobats sobre el cos de la víctima i que no li pertanyen. La incriminació de Rodríguez Origain, de moment, no es pot basar en els pèls. Ara per ara els indicis que l’incriminen són dues empremtes d’Origain que els Mossos van trobar en un tiquet d’autopista i una bossa de plàstic que eren dins de l’Opel Corsa de la víctima que va ser recuperat a França. I, segons consta en la resolució de l’Audiència, en la informació agafada de la ViaMichelin, “sense prejudici que els investigadors ho puguin comprovar sobre el terreny”. Sobre el temps que es tarda a recórrer les distàncies entre Figueres, lloc on residia la víctima; la platja de Sant Pere Pescador, lloc on va ser trobat el cos, i el peatge de la Jonquera, on va passar el cotxe, que contenia dos objectes amb les empremtes del sospitós. Exposa la resolució que està documentat que a les 10.57 Enric Pagès encara era a Figueres perquè va parlar amb el seu fill per preguntar-li on era aparcat el cotxe. Continua dient que, suposant que va anar directament a la platja de Sant Pere Pescador, no hi va poder arribar abans de les 11.30 perquè la ViaMichelin fixa aquest trajecte en un lapsus d’almenys trenta minuts. La resolució hi afegeix que consta que el cotxe que va conduir el finat fins a la platja de Sant Pere Pescador ja era al peatge de la Jonquera a les 12.49. I si tenim en compte que per recórrer la distància que separa els dos punts es tarda un mínim de 35 minuts, sempre segons diu a partir del web ViaMichelin, “resulta que la mort violenta i el robatori del vehicle s’haurien produït en un marge de tres quarts d’hora aproximadament”. Uns càlculs que l’Audiència, basant-se en la ViaMichelin, fa sense tenir en compte l’estat de les carreteres d’accés a la costa que en un dissabte assolellat del mes de juny podia ser de circulació complicada.

La defensa argumentava la seva petició de llibertat en el fet que els indicis contra Manuel Rodríguez Origain només el poden inculpar del robatori o de l’ús del cotxe, que va ser recuperat a l’àrea del Village Catalan, a uns 25 quilòmetre de la Jonquera. Però l’Audiència, tot i admetre que falten encara proves, resol que hi podria haver risc de fugida i que Origain ha de continuar en presó provisional. Les empremtes van servir per identificar Origain, que ja estava fitxat, i en sospitar que havia fugit del país es va dictar una ordre europea de detenció i entrega. Va ser trobat a Itàlia i posteriorment entregat, i el jutjat de Figueres en va decretar l’ingrés a la presó. Origain encara no ha declarat per donar explicacions sobre la presència de les seves empremtes, però quan va ser posat a disposició judicial a Figueres va donar voluntàriament una mostra d’ADN que s’ha de comparar amb la dels dos pèls trobats al cos de la víctima. El resultat de les proves podria ser clau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia