Successos

Pena de set anys i mig de presó per maltractaments

La secció quarta de l’Audiència de Girona ha condemnat a 7 anys i mig de presó a un veí de la ciutat pels delictes de violència domèstica habitual, amenaces greus, maltractament, injúries i coaccions. La víctima d’aquests fets –que es remunten al 2015– va ser qui aleshores era la companya sentimental de l’acusat. La pena que s’ha imposat a l’home és substancialment inferior a la què s’enfrontava, ja que la fiscal li demanava 23 anys de presó. Segons es declara provat en la sentència, durant el temps que la parella va conviure, ella havia accedit a mantenir relacions sexuals amb l’acusat per evitar la seva reacció violenta. L’home també tenia una actitud controladora cap a la víctima, la insultava, se’n reia del seu aspecte físic i l’havia amenaçat diverses ocasions amb una navalla (li deia que la mataria a ella i a la seva filla, que les obriria en canal i que publicaria les imatges a Internet).

El tribunal ressalta que la policia va tenir coneixement de la situació a través d’una tercera persona que va presenciar els fets (aquesta testimoni no coneixia a la parella, fet que aporta veracitat al testimoni de la víctima, ja que es tracta d’un testimoni imparcial que no tenia relació amb cap de les parts). Una dona que acudia al centre mèdic Güell va veure com l’acusat agafava amb força a la dona i no la deixava marxar, malgrat les súpliques que ella li feia. Pels membres del tribunal, però, no ha quedat acreditat un episodi de presumpta agressió sexual ni tampoc que la filla de la denunciant també resultés afectada per les amenaces de l’acusat. Amb tot, a part de la pena de presó, s’han imposat vuit dies de localització permanent a l’acusat, que haurà d’indemnitzar amb 10.000 euros a la víctima



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia