Successos

policial

operació antidroga

Desmantellat un punt de venda de droga a la Bisbal

Els Mossos van detenir els responsables de la comercialització dels estupefaents, uns compradors francesos i un ciutadà que va fer d’intermediari

Es va intervenir marihuana, haixix i cocaïna

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van arrestar entre dijous i divendres de la setmana passada sis homes i una dona en una operació per combatre el tràfic de substàncies estupefaents. La policia els atribueix la comissió d’un delicte contra la salut pública. Les detencions són el resultat d’una investigació que els agents van obrir fa quinze dies, després de tenir indicis de l’existència d’un domicili de la Bisbal des d’on s’estava distribuint droga.

El 8 de febrer passat els Mossos van establir un dispositiu policial que va permetre detectar un vehicle sospitós, amb plaques de matrícula franceses.

Amb una maleta

Aquest turisme va estacionar davant d’un bloc de pisos del carrer del Pedró. De l’interior de l’automòbil van baixar tres persones que van accedir a un domicili. Els agents van observar que anaven amb una maleta de viatge i, poca estona després, aquests tres ciutadans van tornar a sortir de l’habitatge. Els efectius van interceptar el turisme al mateix carrer i van identificar els ocupants –dos homes i una dona.

Durant l’escorcoll del vehicle els Mossos van comprovar que a l’interior de la maleta hi portaven un quilogram de cabdells de marihuana. Per aquest motiu, els van detenir com a presumptes responsables d’un delicte contra la salut pública.

Segons va informar ahir la policia de la Generalitat en un comunicat oficial, l’endemà va continuar l’operació, mitjançant una entrada i escorcoll a l’immoble investigat. Els Mossos van intervenir al domicili diverses dosis de marihuana, haixix i cocaïna, així com telèfons mòbils. A l’interior del pis també van detenir tres persones que se sospita que serien les responsables de vendre la marihuana. I, finalment, un setè home va ser arrestat pels mateixos fets ja que hauria acompanyat els venedors francesos a adquirir els estupefaents.

Els detinguts, la majoria dels quals presenten antecedents, van passar el dia 9 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà, des d’on es va ordenar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

Darrera operació, a Ullà

Fa pocs dies, els Mossos d’Esquadra van tirar endavant una altra operació important al Baix Empordà. Concretament a Ullà, on van detenir una família que distribuïa marihuana en l’àmbit internacional enviant-la per correu ordinari. Els arrestats, que cultivaven ells mateixos les plantes, posaven la droga en bosses amb soldadura tèrmica perquè no fes olor i no despertés sospites. Contactaven amb els compradors per internet i sempre, abans d’enviar les comandes, demanaven que els paguessin la marihuana per endavant.

LA XIFRA

6
homes i una dona van ser arrestats com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

LA DATA

08.02.18
És el dia que va començar l’operació al carrer del Pedró de la Bisbal, on l’endemà es va escorcollar un pis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia