Successos

tribunals

judici

Jutgen un home acusat de disparar trets contra un bar

Els fets van tenir lloc al sector de Port Salins d’Empuriabrava

La fiscalia demana 18 anys i mig de presó per a l’investigat

L’encarregada i el cambrer es van poder amagar darrere el taulell del negoci

L’Audiència de Girona serà el marc d’un judici per un cas ocorregut el 25 de febrer del 2017 a Empuriabrava, on un ciutadà francès va obrir foc contra un bar situat al sector de Port Salins. Segons es recull en l’escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, l’episodi es va produir entre la una i les dues de la matinada. El presumpte autor dels fets va acudir aquella nit dues vegades a l’establiment afectat. Ja en la primera ocasió, a l’interior del local només hi quedaven l’encarregada i un cambrer perquè, com que era tard, la resta de treballadors havien acabat la jornada laboral i havien marxat. L’acusat va demanar als dos empleats una consumició. Ells, però, van observar que el client es trobava sota els efectes de l’alcohol i van considerar oportú no servir-li una beguda. Li van dir que el bar ja estava tancat al públic, li van insistir que marxés a casa i l’home va acabar abandonant el local.

La fiscalia manté, no obstant això, que l’acusat “no va quedar conforme amb el comportament dels treballadors”. L’home va tornar al bar poca estona després i, des del carrer, va efectuar set trets en direcció a l’interior de l’establiment. Va fer els dispars amb una pistola de la marca Walther del calibre 7.65, per a la qual no tenia llicència. L’encarregada del negoci i el cambrer es van refugiar ràpidament darrere de la barra, si bé una de les bales va impactar a la mà esquerra de l’empleat. El noi va estar dos dies ingressat a l’hospital i va necessitar més d’un mes perquè se li curessin les ferides.

Arma lliurada a un veí

Quan l’acusat va fugir del lloc dels fets va acudir a casa d’un amic, veí seu. Li va entregar una bossa que contenia l’arma i diversa munició, i li va demanar que la hi guardés. El seu veí així ho va fer, fins que va donar el material a la policia. Els agents van dur a terme proves de balística per comprovar que els impactes de projectil que hi havia al bar havien estat disparats per l’arma de l’acusat i, amb posterioritat, la pistola va quedar dipositada a les dependències de la Guàrdia Civil.

L’investigat va ingressar a la presó provisionalment per aquesta causa el 27 de febrer del 2017. La fiscalia considera que els fets són constitutius de dos delictes d’homicidi en grau de temptativa i de tinença il·lícita d’armes. El ministeri públic demana 18 anys i mig de presó per a l’acusat, la prohibició que s’acosti a les dues víctimes a menys de 500 metres durant deu anys, i que passi setze anys en llibertat vigilada. I, en matèria de responsabilitat civil, es requereix que indemnitzi amb 9.500 euros el treballador que va resultar ferit i que aboni 239 euros pels danys a l’establiment. El judici pel cas està previst que se celebri el 8 de març a la secció 4ª de l’Audiència.

LA DATA

25.02.17
De matinada, es va produir el succés i, 2 dies després, l’autor dels fets va entrar provisionalment a la presó.

LA XIFRA

2
delictes d’homicidi en grau de temptativa i tinença il·lícita d’armes atribueix la fiscalia a l’acusat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia