Successos

successos

Dispara un tret a l’entrada d’un ‘pub’ de Figueres

L’home primer va esgrimir un matxet per amenaçar el controlador que li barrava el pas i després va treure una pistola i va disparar a l’aire i va fugir, i després va tornar en cotxe amb una actitud intimidatòria

Incident nocturn amb un tret però sense ferits davant del pub El Toc de Figueres. Els fets van passar diumenge a quarts de quatre de la matinada quan Manuel Cortés Corredera es va presentar davant del local amb intenció d’entrar. El controlador, segons han explicat fonts del local, ja coneixia el pretès client per la seva conflictivitat de quan ell treballava a El Coyote, i per aquest motiu va optar per negar-li l’entrada. El client frustrat primer va esgrimir un matxet amb el qual va amenaçar el controlador i, com que aquest no canviava d’opinió i no el deixava entrar, va entrar una pistola i va disparar un tret a l’aire. Després va fugir a cavall d’un BMW juntament amb dos homes més. Davant de l’incident, els responsables del local van alertar els Mossos i van aportar la matrícula del cotxe amb el qual havia fugit el pistoler. No els va costar gaire trobar-lo perquè poca estona després, quan els mossos ja estaven mobilitzats a l’entorn del local, el BMW va tornar a aparèixer amb tres homes a dins. El conductor i el copilot van baixar i, armats amb una catana un i amb un matxet l’altre, es van tornar a dirigir cap al local amb actitud amenaçadora. El tercer ocupant, que va resultar que era un noi menor, va marxar a peu i va ser identificat més tard per la Guàrdia Urbana de Figueres. Els mossos, que van haver de desenfundar les armes, van aconseguir detenir els dos homes armats: Manuel Cortés Corredera i Fernando Fajardo Salguero, que van oferir resistència. Cortés Corredera, un cop detingut i mentre el duien a la comissaria, fins i tot va trencar a coces la mampara del cotxe patrulla que el traslladava. A tots dos se’ls va imputar atemptat a agents de l’autoritat, danys, amenaces i tinença il·lícita d’armes. La pistola que va utilitzar per disparar no va ser localitzada.

Els dos arrestats van passar ahir a disposició judicial. Fernando Fajardo, que també té antecedents, va quedar en llibertat provisional i Manuel Cortés Corredera va ingressar a la presó perquè tenia una ordre d’ingrés a la presó del jutjat penal número 1 de Figueres. Cortés Corredera, El Polini, té un llarg historial delictiu i d’enfrontaments amb la policia. Al novembre va ser condemnat a 14 mesos de presó en un judici ràpid per atemptat i lesions lleus que va cometre en resistir-se fortament a la detenció dels mossos, que el van anar a buscar a l’hospital on li estaven curant les ferides que s’havia fet en un altercat previ amb els mossos. Segons els Mossos, El Polini era l’instigador d’una baralla familiar i quan els agents hi van anar per posar pau els va agredir. Aquell dia ja li van obrir diligències per tinença il·lícita d’armes, ja que duia dues catanes a la furgoneta.

La mare que va deixar el nadó dins del cotxe

El bar El Toc de Figueres, un popular local nocturn a prop de la plaça del Sol, va ser el mes passat l’escenari de la detenció d’una dona de 33 anys que estava prenent copes i ballant dins del local. El motiu de la detenció: havia deixat la seva criatura de pocs mesos dins del cotxe d’un amic que estava aparcat a prop. Els mossos van fer la prova d’alcoholèmia a la mare, veïna de Castelló d’Empúries, i la van detenir per abandonament de menors, però quan va passar a disposició judicial li van arxivar les diligències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia