Successos

tribunals

sentència

L’exlegionari que s’obria pas a trets

L’Audiència de Girona imposa tres anys de presó per al francès que va disparar cinc trets contra un bar d’Empuriabrava on no el van voler servir

El fiscal demanava 18 anys i amb la rebaixa va quedar lliure

Llibertat i pena mínima per a un exlegionari francès, Patrick Pragout, que, una nit de borratxera, va empunyar un arma i va disparar davant d’un bar d’Empuriabrava, que li havia vetat l’entrada perquè estava tancat, i va ferir un empleat a la mà.

L’Audiència de Girona va celebrar el judici contra l’exlegionari el Dia de la Dona Treballadora i en acabar, l’acusat, que va ser defensat pel lletrat Antoni Quera, ja va quedar en llibertat. Tot i que, inicialment, el fiscal demanava una pena de 18 anys de presó per a Pragout, acusat de dues temptatives d’homicidi, finalment, es va acordar la imposició d’un any de presó per un delicte de lesions i dos anys per tinença il·lícita d’armes. El tribunal li va tenir en compte una atenuant per alcoholèmia.

Els fets es remunten al 24 de febrer del 2017, quan Pragout, evidentment afectat per l’alcohol, va arribar a la porta del Cava Bar Philippe, d’Empuriabrava, quan ja havien tancat i els empleats acabaven de recollir. Li van explicar que no el podien servir i el client, frustrat, es va enfadar, però va acabar marxant, aparentment resignat. Quan va haver passat un quart d’hora, però, va tornar, aquest cop armat, i des del carrer va disparar fins a cinc trets contra el local. Els dos empleats que hi quedaven, un home i una dona, van sentir passar les bales. “Es veia que venia amb la intenció de matar-nos”, va dir l’encarregada. Un dels projectils va tocar l’home a la mà. Pragout va ser detingut el mateix dia a Empuriabrava i un amic seu es va presentar a comissaria i va entregar la pistola del 22, que li havia demanat que li guardés a casa. Pragout no tenia llicència per a l’arma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia