Successos

Un vídeo de l’agressió d’Altsasu posa en qüestió la versió de la Guàrdia Civil

A les imatges, gravades per un dels acusats, l’agent presumptament atacat apareix sense cap ferida aparent

El fiscal manté l’acusació de terrorisme

Un nou vídeo, gravat per un dels joves acusats del cas Altsasu, posa en qüestió la versió que van donar de la baralla els agents de la Guàrdia Civil durant el judici, on van assegurar que tant ells com les seves parelles van passar un “calvari terrible” amb “impactes i cops de peu per tots costats”. A les imatges, difoses per la cadena pública basca EITB i gravades després de la suposada agressió amb el telèfon d’un dels acusats, Iñaki Abad, apareix el sergent, que va dir que va ser “brutalment” apallissat a terra per nombroses persones, amb una camisa blanca i neta, sense cops aparents ni taques de sang. En un primer moment, el tribunal que porta aquest cas es va oposar a acceptar aquest vídeo com a prova, però fa uns dies va canviar d’opinió. A les imatges, que es van visionar durant la sessió de dimecres, també es veu com el sergent suposadament agredit dona un cop a Abad mentre està gravant amb el mòbil.

En la sessió de dimecres també van declarar dues metgesses citades per la defensa, que van coincidir en destacar que els testimonis dels guàrdies civils i les seves parelles, que asseguren que van ser colpejats “brutalment”, no es corresponen amb les lesions recollides en els informes mèdics. Segons les doctores, no hi va haver una agressió múltiple perquè, si hagués estat així, “les lesions serien més greus” que un turmell trencat.

El fiscal José Perals ha mantingut aquest matí en el judici l’acusació pel delicte de terrorisme pels vuits presumptes agressors de dos guàrdies civils i les seves parelles, segons apunta l’agència Efe. Els joves d’enfronten a penes d’entre 12 anys i mig i 62 anys i mig de presó. En l’exposició de les seves conclusions durant la vuitena jornada del judici, el fiscal de l’Audiència Nacional ha elevat a definitives les peticions principals de penes i ha modificat les alternatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia