Successos

L’assassí del rifle d’Olot ara demana perdó pel “disbarat”

Pere Puig, que va matar a trets els amos de la seva empresa i dos empleats d’un banc, ha enviat una carta manuscrita de penediment quan fa més de set anys del crim i conscient que està molt malalt

Pere Puig Puntí, el veí de la Vall d’en Bas que el 15 de desembre del 2010 va agafar el rifle de cacera i va assassinar els amos de l’empresa on treballava (Joan Tubert i el seu fill Àngel) en un bar de la Canya i, minuts després, dos treballadors de la CAM (Rafael Turró i Anna Pujol), ara, set anys i mig després, ha agafat el bolígraf per escriure des de la presó una carta en què demana perdó als familiars de les víctimes i mostra penediment pel “disbarat” que va cometre. Puig ha enviat la carta des del centre Puig de les Basses, coneixedor que té una malaltia greu i irreversible.

El manuscrit de Puig, que compleix una pena de 60 anys de presó per quatre assassinats, conté dues parts diferenciades. La primera, dirigida al tribunal sentenciador, l’Audiència de Girona, l’escriu en castellà i seguint una mena de formulisme jurídic, amb els apartats “Fets” –que es concreten en “penediment, condol i perdó a les víctimes– i “Fonaments”, en què exposa: “En virtut de la meva vida i de la veritat del que exposo en aquest escrit, desitjo per favor que tinguin en compte el meu humil penediment, la benevolència de la meva vida, humanitàriament.” Salutacions cordials. Signa com “l’infrascrit”.

El segon apartat, adreçat directament als familiars de les víctimes, el redacta en català i el dedica a demanar perdó als familiars de les víctimes pel dolor que els va causar. “Jo vaig tenir els meus defectes, els meus errors, i vaig emprendre una experiència d’equivocar-se i no encertar”, escriu.

“Ara jo voldria donar el meu condol [...] a aquelles persones, i és que jo vaig fer un disbarat molt gros i expresso el meu dolor pel sentiment que hom té per la pena i la pèrdua tan considerable d’aquelles persones. Pena, dolor per l’absència, la pèrdua d’alguna cosa o persones. [...] Ho sento molt”, exposa Puig, i hi afegeix que amb aquest escrit també vol “honrar la memòria dels difunts”. Un cop rebuda la carta del condemnat, l’Audiència de Girona n’ha enviat una còpia als representants legals de les víctimes.

LA DATA

15.12.10
Pere Puig
va assassinar a trets quatre persones: dues en un bar de la Canya i dues en una oficina bancària d’Olot.

LA XIFRA

60
anys de presó
li va imposar l’Audiència de Girona, amb un màxim de compliment efectiu de 25 anys.

Sincer: no amagava que se li havien escapat dues víctimes

Pere Puig, que ha complert més de set anys d’una condemna de 60 que li va imposar l’Audiència de Girona –amb compliment màxim de 25–, ha enviat la carta per demanar perdó en un moment en què és conscient que està greument malalt i en què, per voluntat pròpia, ha desestimat ser sotmès a tractaments mèdics. La gravetat del seu estat de salut podria comportar que se li concedís la llibertat condicional per malaltia incurable, una decisió que depèn del jutjat de vigilància penitenciària i que, en el cas de Puig, hauria de filar molt prim, perquè, tot i que durant l’estada a la presó sempre ha mantingut bona conducta i no ha generat conflictes, se’l considera de risc arran de les sinceres confessions que va fer a l’equip terapèutic del centre. Pere Puig admetia que el dia de la matança se li havien escapat dos dels seus objectius (un electricista que treballava per als seus amos i el responsable del bar on va protagonitzar el primer tiroteig) i que, si mai podia sortir, els volia anar a buscar. Des que està empresonat, Puig va tenir un permís coincidint amb la defunció del seu pare. No va assistir al funeral per no generar alarma entre la població, però sí que va poder anar a la vetlla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia