Successos

El jutjat no vol saber qui més hi havia al pantà

Denega proves que havia demanat la defensa de Jordi Magentí

El jutjat número 2 de Santa Coloma ha ordenat la pràctica d’un centenar de diligències per continuar investigant el doble crim de Susqueda però ha denegat bona part de les que havia proposat la defensa del sospitós, Jordi Magentí, i que anaven dirigides a identificar altres possibles persones que podien ser a l’entorn de pantà el dia del crim, i els dies abans o després.

El jutge desestima identificar els interns del centre de rehabilitació Font Picant, situat a poca distància de la zona del crim, i tampoc veu oportú identificar les persones que hi van estar de visita ni les comprovacions que demanava Benet Salellas sobre els antecedents dels residents. El jutge considera que la diligència podria suposar una intromissió en la intimitat dels investigats i argumenta que els Mossos ja han delimitat el lloc dels fets, segons ells la Rierica, i les persones que hi havia a prop el dia del crim.

També desestima que s’identifiquin les persones que apareixen en uns vídeos penjats a YouTube que apareixen celebrant una festa musical al mas Llomar. Argumenta que el darrer vídeo va ser penjat 13 dies abans del dia del crim i que, per això, no cal identificar qui hi havia. Sí que admet la petició feta per Salellas d’identificar l’habitant del mas Llomar que el testimoni que viu a la barraca de la font del Borni identifica com a Jon, mentre que cap de les persones que habitaven a la casa tenen aquest nom. Es pressuposa que pot ser un àlies. També denega aportar la llista de les persones i cotxes censats a Susqueda, i tampoc creu pertinent identificar les persones allotjades en una casa de turisme rural. Així mateix, el jutjat denega l’interrogatori del sergent en cap de la investigació. Diu que la investigació encara està en curs i que ja tindran ocasió de formular-li preguntes quan es faci el judici.

Termini perquè vingui la dona de Magentí

El jutge dona deu dies a la defensa de Magentí perquè digui en quina data la dona del sospitós, Nancy Londoño, que actualment viu a Colòmbia, arribarà a Catalunya per poder-la interrogar, i li adverteix que li dona un termini màxim de dos mesos i si no tirarà endavant la comissió rogatòria per interrogar-la a Colòmbia. Encara que la dona declari aquí, el jutjat ordena una comissió rogatòria perquè s’interrogui a Colòmbia la filla de Nancy Londoño, que va viure una temporada a Anglès amb la seva mare i Magentí. La investigació veu possible que la filla, a través de la seva mare, pugui tenir dades que siguin rellevants per a la investigació i per incriminar Magentí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia