Successos

Els forenses avaluaran si Magentí és imputable

La fillastra del sospitós del crim de Susqueda també s’ofereix a venir des de Colòmbia per declarar a Santa Coloma de Farners igual que farà la seva mare

El jutjat número 2 de Santa Coloma de Farners ordena que l’Institut de Medicina Legal nomeni dos metges forenses perquè elaborin un informe sobre les patologies mentals de Jordi Magentí, empresonat pel doble crim de Susqueda, per determinar si és imputable penalment. El jutge Javier Burgos, a petició de la defensa, proposa que un dels dos forenses sigui un dels que van avaluar la imputabilitat de Magentí després que assassinés la seva primera dona. El jutge vol que els forenses revisin l’historial mèdic, psicològic i psiquiàtric de Magentí, li facin les visites necessàries a la presó, i avaluïn el seu estat mental el dia del doble crim (el 24 d’agost del 2017) i actualment. Vol que determinin les afectacions que poden tenir les seves funcions i reaccions i que aclareixin si té algun trastorn de personalitat tipus clúster. Sense cap mòbil que sostingui el doble assassinat, la tesi de la investigació es basa en una suposada reacció irada i impulsiva de Magentí durant un encontre fortuït amb les víctimes. Un encontre que, tot i que no existeixen proves físiques que ho avalin, els Mossos i el fiscal situen a les runes de la Rierica, un lloc on Magentí solia pescar.

L’avaluació de l’estat mental de Magentí és una de les 101 diligències que ordena el jutjat, que inclouen 43 declaracions. Entre les declaracions hi ha la de Nancy Soraida Londoño, la dona de Magentí, que actualment és a Colòmbia. El jutge li ha donat un termini per venir a declarar i proposa que la declaració s’enregistri i serveixi com a testifical preconstituïda, perquè es pugui reproduir amb el mateix valor que si fos a la sala, el dia del judici, en cas que Londoño no hi acudís. La investigació considera bàsica l’aportació que pot fer Londoño perquè va ser al pantà amb Magentí el 25 d’agost, l’endemà del crim, i va fer fotografies, que ha aportat al jutjat, de la Rierica des de l’altra vora del pantà. El fiscal considera que mentre ella pescava i fotografiava la zona, Magentí va anar fins a la “platja dels xinesos” a enfonsar el cotxe de les víctimes. El jutjat vol tenir també la declaració de la filla de Londoño, perquè creu que la seva mare li pot haver donat informació rellevant, i per això ha ordenat una comissió rogatòria perquè se la interrogui a Colòmbia. No obstant això, el defensor de Magentí, Benet Salellas, proposa que la noia, com la seva mare, també vingui a declarar a Santa Coloma. Salellas presentarà recurs contra la interlocutòria del jutge perquè li ha denegat moltes proves que havia proposat, encaminades a aclarir quines altres persones, a part de Magentí, eren als entorns del pantà el dia del crim i els dies anteriors i posteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia