Successos

Troben prop de la costa de Palamós 33 kg d’haixix

Els va localitzar la unitat marítima de la policia local

El fardell podria haver estat llançat des d’una embarcació

La unitat marítima de la policia local de Palamós va localitzar un fardell de 33 quilos de haixix mentre feia la seva habitual patrulla pel litoral del municipi. Segons un comunicat fet públic ahir, se sospita que la droga hauria estat llançada al mar des d’una embarcació en qualsevol punt del litoral gironí i que els corrents marítims l’haurien portat fins a prop de les costes palamosines.

La dotació d’agents de la policia local de Palamós de l’embarcació S’Alguer va localitzar aquest paquet la setmana passada –si bé es va fer públic ahir– mentre feien la seva habitual patrulla diària pel litoral del municipi. Un cop el van haver tret de l’aigua i carregat a la forabord, el van traslladar a port per lliurar-lo al servei de vigilància duanera de Palamós, que el va traslladar a l’Instituto Nacional de Toxicología per analitzar-lo.

El nombre de serveis efectuats per la unitat marítima durant una temporada d’estiu a Palamós pot arribar als 500. Aquests van des del control de les zones de banyistes i els espais d’ancoratge d’embarcacions fins al rescat de persones on l’accés per terra és complicat, l’auxili d’embarcacions o el control marítim costaner. La vigilància, seguretat i auxili litoral de la policia local de Palamós es va iniciar l’any 2007, en col·laboració amb Creu Roja i posteriorment amb la policia local de Calonge, però no va ser fins al 2010, amb l’adquisició de l’actual embarcació S’Alguer, que el municipi va consolidar la vigilància policial marítima.

S’Alguer és una embarcació semirígida de 7,5 metres d’eslora (Astec, VD-pro 750) dotada d’un modern equipament de seguretat i navegació d’acord amb les normes marítimes. Aquest forabord inclou un motor de 150 HP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia