Successos

Tanquen l’accés a sa Palomera, a Blanes, per la mort d’un turista

Un home d’origen alemany de 56 anys hi va morir divendres en caure des de la roca mentre feia fotografies

L’Ajuntament de Blanes va barrar ahir provisionalment l’accés al capdamunt de la roca de sa Palomera per la mort accidental d’un turista divendres passat. El tancament es mantindrà mentre no s’implementin diverses mesures per millorar la seguretat. L’alcaldessa de Blanes en funcions, Pepa Celaya, ha demanat al departament de Costes del govern espanyol –que té la competència de tot l’entorn de la roca de sa Palomera— que executi amb caràcter d’urgència diverses actuacions. Una de les més importants és complementar la barana de seguretat de la part superior de la roca perquè els visitants no puguin accedir-hi.

Paral·lelament a aquesta demanda formulada al departament de Costes, Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes també ha dissenyat amb caràcter d’urgència dos nous rètols de seguretat que substituiran el que ja hi ha a l’escala d’accés que condueix al capdamunt de sa Palomera. Els nous cartells advertiran que no es pot passar per fora de la zona de pas de seguretat protegida amb baranes, per la perillositat i la irregularitat del terreny rocós.

Caiguda de 15 metres

El conjunt rocós de sa Palomera té una altura màxima sobre el nivell del mar d’uns 20 metres. L’home que va perdre la vida es va precipitar des de 15 metres. Es tracta d’un turista de nacionalitat alemanya de 56 anys que estava visitant aquest entorn amb la família. Segons testimonis, va relliscar quan era dalt del promontori fent una fotografia. Ha estat la primera mort accidental que hi ha hagut al lloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia