Successos

L’exdona del noi abatut reclama pels danys però no per la mort

Vol que li paguin les destrosses que van fer els mossos a casa, però com a divorciada no pot ser perjudicada

Luciana Morales, l’exdona d’Abdelouahab Taib, el jove que va ser abatut per una mossa a la comissaria de Cornellà, presentarà una reclamació patrimonial perquè li paguin els danys, que ascendeixen a 800 euros aproximadament, que els mossos que van tirar una porta a terra van provocar a casa seva, quan van anar a escorcollar l’habitatge, on encara residia Taib. L’advocat de Morales, David Martínez Cubells, està estudiant si els danys s’han d’atribuir a la conselleria d’Interior o si n’és responsable l’Audiencia Nacional, que va ordenar l’escorcoll.

En canvi, el lletrat Martínez Cubells ja ha descartat presentar denúncia contra els Mossos per la mort de Taib i tampoc compareixerà com a perjudicat en nom de l’exdona en la causa judicial, ja que el fet que Luciana Morales estigués formalment divorciada d’Abdelouahab Taib no se la pot considerar afectada perquè ja no té vincle familiar amb la víctima. L’exdona de Taib abatut ha difós una carta defensant el jove que va entrar a la comissaria esgrimint un ganivet i cridant “Al·là es gran”, definint-lo com un “home bo” i justificant la seva acció perquè estava passant per un mal moment personal.

Per la seva part, els familiars directes de Taib, que resideixen a Algèria, estan tramitant la compareixença en la causa a través dels servies d’un altre lletrat, Jordi Graupera.

El cos de Abdelouahab Taib, que va rebre tres impactes de bala, continua encara al dipòsit de l’institut de medicina legal fins que el jutjat n’autoritzi l’entrega als familiars, que el volen repatriar a Algèria per inhumar-lo al seu país d’origen. Les despeses del trasllat estaran cobertes per una assegurança que havia contractat quan estava casat amb Morales.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia