Successos

Olot és una ciutat segura, segons els cossos policials

En els darrers mesos, però, hi ha hagut un repunt dels delictes contra la propietat, seguint la tendència general

Olot és una ciutat segura, van afirmar ahir l’alcalde, Josep Maria Corominas, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, al final de la reunió de la junta local de seguretat en què es van analitzar els darrers dotze mesos de la capital garrotxina des del punt de vista dels cossos policials. En general –van explicar–, l’índex de delinqüència se situa en un 30% de la mitjana de la demarcació de Girona i en un 40% de la mitjana catalana. D’altra banda, els atropellaments de vianants, que havien repuntat el 2016, s’han rebaixat considerablement.

No obstant això, s’ha registrat un augment dels delictes contra la propietat, un fet que –van subratllar– s’està donant arreu del país. En el cas olotí, els Mossos van detenir-ne els autors. En línies generals, la delinqüència contra la propietat, a Olot i la Garrotxa, la cometen bandes especialitzades que es desplacen des de fora, mentre que la delinqüència feta per gent del territori és “de baixa intensitat”, van dir Corominas i el sots-inspector en cap dels Mossos a Olot, Blai Ortiz. Un altra modalitat en augment ha estat la d’estafes a través de les noves tecnologies, que han estat 294, mentre que en el període anterior se n’havien denunciat 198. “La tendència és a l’alça perquè cada cop fem servir més les apps o internet per fer transaccions comercials”, va indicar Ortiz. Sobre aquesta qüestió, el conseller va recomanar que es vigili a l’hora de fer compres per mitjans electrònics i va recordar que els Mossos estan fent molta pedagogia sobre la prevenció. En el cas d’Olot, més de 400 persones han assistit a les sessions informatives organitzades pels Mossos el darrer any.

LA FRASE

La delinqüència local és de baixa intensitat
Josep Maria Corominas
ALCALDE D’OLOT

Civisme per les Festes del Tura

Aprofitant la proximitat de la festa major (que comença divendres que ve), l’alcalde va reclamar civisme i va posar l’accent en les campanyes que s’estan fent contra les agressions masclistes. Igual que l’any passat, l’alerta terrorista es troba en el nivell 4, un fet que obliga a mantenir les mesures de seguretat del 2017. A diferència de les últimes festes, aquest any hi haurà una major concentració d’activitats en una sola àrea (el Firal), un fet que facilitarà la feina dels cossos policials i assistencials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia