Successos

Seguretat

Un cadàver amb doble identitat

Troben a Empuriabrava el cos d’un home que feia mesos que era mort i al pis dues documentacions legals, francesa i libanesa, una sofisticada arma i estris i elements de tota mena de simbologia bèl·lica

Identificar un NN, un no name, un cadàver sense identificar, és una tasca difícil quan els investigadors no disposen de cap documentació ni element personal per posar nom al cos desconegut. El cas d’un cadàver trobat a Empuriabrava és paradoxal, ja que és un NN amb dues identitats oficials, segons les dues documentacions, totes dues legals, que es van trobar a l’escenari de la mort: un passaport francès i un altre de libanès. La investigació ha trobat una explicació a la doble identitat de l’home mort: era libanès perquè va néixer al Líban però era francès perquè va ser adoptat per una família d’aquest país. La identificació oficial, però, resulta dificultosa perquè comparar l’ADN amb el dels seus pares legals no tindria sentit i als pares biològics no es preveu possible localitzar-los. I de moment, el cos de l’home continua a l’Institut de Medicina Legal per acabar els tràmits d’una identificació oficial, en espera que es pugui dur a terme, a falta d’ADN, a través de la fórmula dental, que es confia que es localitzi en alguna consulta d’odontòleg.

An la bústia de l’habitatge on va ser trobat mort, consta el nom d’Emmanuel Cadé, un francès de 29 anys, definit a les xarxes socials com un periodista especialitzat en la temàtica militar. El cos va ser trobat el 13 d’agost en un pis de la zona del port d’Empuriabrava, després que un veí, alertés a la policia que sospitava que al jove li havia passat alguna cosa, en vista que es veia sortir cucs per sota d’una porta. L’escena que es van trobar els mossos i la comitiva judicial va ser la d’un home mort de feia mesos, al costat una sofisticada arma d’aire comprimit poc habitual, una Evanix Sniper, que se sospita que va ser la causant de la mort de l’home amb dos noms. I dins de la casa, piles de documents sobre afers de guerra, estris i simbologia bèl·lica, cascos, armilles antibales... material que, sumat a la troballa de documentació doble, la peculiar arma i el fet que ningú hagués trobat a faltar durant mesos una persona tan jove, van aixecar sospites que l’home no estigués relacionat amb el terrorisme. Tampoc es va trobar cap nota que denotés que es tractava d’un suïcidi, però ara, estudiada la personalitat de la víctima, no se’l vincula amb el terrorisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia