Successos

Una quarantena d’agents fan inspeccions a la Jonquera per detectar falsificacions

La Guàrdia Civil va actuar arran de la denúncia d’una marca

Les inspeccions es van fer al mateix sector on el mes passat ja s’havia actuat contra el contraban

El carrer més comercial de la Jonquera va tornar a ser ahir l’escenari d’una altra operació policial contra la venda de productes falsificats: el dispositiu es va iniciar a dos quarts d’onze del matí i es va allargar fins a mitja tarda, amb una quarantena d’agents de la Guàrdia Civil que van inspeccionar unes sis botigues.

En aquest cas les inspeccions tenien com a punt de partida la denúncia de la coneguda marca de roba i complements Michael Kors. Una pèrita de la companyia denunciant era present en el dispositiu i s’encarregava de destriar els productes d’aquesta marca i determinar si eren originals o no. Aquest procediment va fer que s’hagués d’inspeccionar tot el material de les diverses botigues inspeccionades i que l’operació s’allargués més hores del que solia passar en altres inspeccions.

L’actuació d’ahir es va desenvolupar a la mateixa zona comercial del municipi de la Jonquera, en unes botigues a tocar de la carretera N-II, on el mes d’agost passat ja es va fer una altra operació policial, en aquella ocasió contra els establiments amb productes de contraban (vegeu la peça).

Infraccions i actuacions diferents

Els dispositius policials per perseguir la venda il·lícita a la Jonquera es repeteixen però no sempre pel mateix delicte: l’actuació d’ahir se centrava en la venda de productes falsificats i en aquests casos la denúncia de les marques perjudicades és essencial. En canvi el mes d’agost passat –en el mateix sector– hi va intervenir l’oficina d’anàlisis fiscals de la Guàrdia Civil per un delicte de contraban: els productes venuts eren tots de marques de prestigi però importats il·legalment, sense les corresponents taxes de duana. Aquell dispositiu es va saldar amb 6.450 peces comissades, valorades en 213.450 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia