Successos

Mobilització d’institucions per posar fi al frau elèctric a la ciutat de Figueres

Una junta de seguretat urgent acorda reforçar les actuacions policials al barri del Culubret

Endesa augmenta els mitjans tècnics per localitzar els fraus

No es poden prometre solucions màgiques però tothom és coneixedor del problema i hi ha el compromís de totes les institucions per afrontar la situació insostenible que viuen els veïns del barri del Culubret de Figueres. Aquest va ser a grans trets el balanç que va fer ahir l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, després d’una reunió urgent i monotemàtica de la junta de seguretat, dedicada als talls diaris de subministrament elèctric que hi ha en aquest sector de la ciutat.

A la pràctica, la reunió es va tancar amb el compromís dels cossos de seguretat de reforçar els dispositius policials –cada deu o dotze com a mínim– per perseguir els punts de frau elèctric i els cultius de marihuana que provoquen la sobrecàrrega de les línies; els representants de la fiscalia i la judicatura també estaran més al cas de la problemàtica, tot i insistint en la necessitat de recollir més denúncies, tant pel que fa al veïnat com a la companyia elèctrica.

Endesa, per la seva part, implementa els mitjans tècnics per monitoritzar les mesures de control i delimitar els punts on es produeixen les puntes de consum i el frau. En paral·lel, la companyia també estudiarà la possibilitat de soterrar les línies elèctriques del barri. A banda d’aquestes mesures anunciades, la junta de seguretat d’ahir a Figueres (que es tornarà a convocar cada 15 dies o 3 setmanes), va tenir el mèrit de posar sobre la taula obertament la situació que viuen els veïns, i que Felip va qualificar de “drama insostenible”.

Tres-cents habitatges

Uns 300 habitatges estan afectats; no tots tenen els talls de llum en el mateix moment, però tot el barri està sotmès d’ençà de finals de juliol a diversos talls diaris i repetits de subministrament elèctric. L’origen de les sobrecàrregues de la xarxa és conegut de tots: els fraus –usuaris connectats irregularment a la xarxa per no haver de pagar–, i els cultius de marihuana en pisos i cases on es dispara el consum. Les víctimes són els veïns del barri aliens a aquestes pràctiques il·lícites i que en paguen les conseqüències.

Entre els afectats (i aquest és possiblement un factor que ha fet que ara tothom es mobilitzi més del que s’ha fet fins ara), també hi ha hagut la residència Els Arcs. La reunió també va servir per confirmar que l’establiment ha quedat aïllat perquè no torni a ser afectat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia