Successos

Susqueda: entra en escena el ‘legionari’ que es vanta de robar jovent acampat

Les declaracions d’ahir al jutjat posen al descobert la presència a la zona el dia del crim d’un altre personatge que no ha aportat testimoniatge al sumari

Les declaracions dels testimonis ahir al jutjat de Santa Coloma de Farners en relació amb l’assassinat de Marc i Paula a Susqueda van posar de manifest que, el 24 d’agost del 2017, a l’entorn de l’escenari del crim hi havia més persones que les que apareixen al sumari i que, ara per ara, no han aportat el seu testimoniatge a les actuacions. És el cas d’Antonio Lucas, un veí del veïnat del Far que sol anar vestit amb roba de camuflatge com un legionari, que aquell dia va baixar cap al pantà dins del vehicle de Francisco Camacho, el seu veí i jutge de pau de Sant Martí, que ahir va declarar al jutjat. Camacho va explicar que Lucas l’acompanyava aquell dia com feia en moltes ocasions i que durant el recorregut per la pista no havien trobat ningú, ni la parella de senderistes de Montgat que feien la ruta en direcció contrària a la seva. L’explicació que va aportar Camacho és que el GR en alguns punts es separa de la pista transitable en cotxe i passa per senders. Ahir al jutjat Camacho va ser preguntat en relació amb el seu acompanyant, per si sabia si tenia armes a casa seva, i va respondre que no tenia constància que en tingués cap. Tot i que està datat el 2015, crida l’atenció un dels missatges que Antonio Lucas té penjats al seu compte de Facebook en el qual es vantava d’haver robat el menjar i els sacs de dormir a uns joves que havia trobat acampats.

estoi decamuflaje.

Vinieron a acampar una juventut i se pitorreaban les quite los sacos de dormir y la comida ni se han enterado

És el missatge literal que va penjar l’home en el seu moment. Benet Salellas, que exerceix la defensa de Jordi Magentí, sospitós empresonat que es declara innocent, va mostrar la seva sorpresa perquè no s’hagués pres declaració a Lucas com a testimoni.

Lucas i Camacho, un dia que també anaven junts, van explicar a aquest diari que el dia dels fets no van veure res anormal i que s’assabenten poc del que passa a la vora del pantà perquè ells viuen a la zona boscosa i aïllada al veïnat del Far. Lucas va assegurar que durant tots aquests mesos, els Mossos d’Esquadra no li havien preguntat mai res. El 24 d’agost, segons consta al sumari, el cotxe en què viatjaven Camacho i Lucas, un Volkswagen Polo de color blau, va ser captat per les càmeres de la presa a les 9.34 h del matí en direcció descendent. Tenint en compte que el cotxe de Jordi Magentí (el sospitós que el jutjat manté empresonat i que es declara innocent) va ser captat a les 9.36 al Pasteral i en direcció cap a la presa, és possible que els dos vehicles es creuessin a la carretera que va del Pasteral a la presa. El Volkswagen Polo no va ser captat altre cop per les càmeres fins passades les 12 del migdia quan va sortir pel Pasteral. Segons va relatar Francisco Camacho, que s’ocupa del control de les aigües del municipi de Susqueda, primer van anar al mas Tarrats i després al restaurant del Coll per qüestions de feina.

LA XIFRA

7
testimonis
van declarar ahir al jutjat de Santa Coloma de Farners

D’on venien els trets?

La parella de senderistes de Montgat, testimonis clau perquè van sentir trets i van fer fotografies el 24 d’agost, va ratificar ahir que havien sentit trets (4 o 5) i música de l’estil màquina quan caminaven en direcció a Sant Martí Sacalm. Els senderistes van assenyalar sobre el mapa el punt on eren quan van sentir els trets i la música. La dona, Pilar Montroy, no va poder precisar de quina banda exactament venien els trets, tot que tenia clar que venien del pantà. El seu home, Emili Coll, va precisar més i va assenyalar que els trets provenien de la zona de la pedrera, lloc per on ells havien passat caminant. Coll també va apuntar que pel tipus de so li semblava que no es tractava de trets d’escopeta sinó més aviat d’una arma curta. Els habitants del Llomar també van assenyalar la pedrera com a punt possible d’on venien els trets. Salellas va remarcar que els testimonis resulten exculpatoris per a Magentí perquè contradiuen l’informe dels Mossos que assenyala les runes de la Rierica (lloc on pescava Magentí) com el punt on van ressonar els trets. Magentí va assegurar que des de la Rierica va sentir trets sota el morro del Far, que coincideix en la direcció de la pedrera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia