Successos

TURQUIA

L’accident d’un tren d’alta velocitat mata nou persones i deixa 47 ferits

El xoc d’un tren d’alta velocitat a les rodalies de la capital turca Ankara va deixar ahir un rastre mortal d’almenys 9 persones mortes i 47 de ferides. El tren va impactar contra una locomotora i es va emportar un pas elevat. La fiscalia de Turquia ha iniciat una investigació sobre les causes del sinistre, però poques hores després van ser detinguts tres treballadors de l’empresa de ferrocarrils.

A dos quarts de set del matí, el tren va sortir d’Ankara en direcció a Konya. Sis minuts més tard, va xocar contra una locomotora de manteniment en una estació ferroviària de control tècnic. La locomotora estava tornant d’un carril de control, segons va explicar el ministre turc de Transports. El tren d’alta velocitat circulava amb passatgers a una velocitat moderada, uns 80 quilòmetres per hora. En la seva trajectòria accidental, va sortir de la via i va impactar contra un pas elevat, que va caure sobre alguns dels vagons. Els equips d’emergència es van desplaçar ràpidament fins a l’estació, per intentar rescatar el màxim nombre de persones amb vida. Entre els morts al lloc de l’accident, hi ha tres maquinistes i dos passatgers, quatre més van morir a l’hospital, i 47 persones més van quedar ferides.

Les causes de l’accident encara es desconeixen, però la detenció ahir de treballadors ferroviaris apuntaria al factor humà. Al migdia, es va detenir el cap de l’estació de Mardansiz, on va passar el sinistre, i també un guardaagulles responsable d’operar les vies i un controlador. De moment i amb una investigació oberta, els mitjans de comunicació locals apunten que hauria estat una mala actuació dels detinguts la que hauria provocat el sinistre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia