Successos

El mort del pantà és un rus desaparegut al Vallès

Identificat l’home assassinat que van llençar a l’embassament de Boadella llastrat amb dues grans pedres

Vasili Korchagin constava als cartells de Sosdesaparecidos

Identificat l’home que, el 24 d’agost, va ser trobat mort, assassinat, i llastrat amb dues gran pedres enganxades al cos dins del pantà de Boadella. La víctima constava als cartells de Sosdesaparecidos, una de les associacions estatals que atenen familiars de persones desaparegudes i ajuda en la seva recerca. Es tracta de Vasili Korchagin, un home de nacionalitat russa de 55 anys que constava desaparegut a la població de Llinars del Vallès, a uns 120 km aproximadament del lloc on va ser localitzat el cadàver, dins l’aigua, a pocs metres de l’anomenada presa petita del pantà de Boadella, ran del camí que mena a Sant Llorenç de la Muga.

La identificació va ser possible, inicialment, amb la comparació de les fotografies de l’home trobat al pantà fetes durant l’aixecament del cadàver amb la que constava als arxius de persones desaparegudes. Tot i que l’aspecte físic coincidia, algunes dades semblaven contradictòries, ja que al cartell de Sosdesaparecidos es demanava ajuda per trobar Korchagin desaparegut el 29 de novembre, quan el cadàver havia estat trobat el 24 de novembre, és a dir, cinc dies abans. Posteriorment, però, es va comprovar que el 29 era la data que s’havia denunciat la desaparició, però que, en realitat, Korchagin ja estava en parador desconegut des d’abans. Unes cicatrius d’operacions quirúrgiques que tenia Korchagin i que coincidien amb l’home trobat al pantà i, finalment, les proves fetes als seus familiars van acabar de constatar que Korchagin era la víctima del pantà.

Amb la víctima identificada, els Mossos i el jutjat de Figueres (que ha decretat el secret de les actuacions) treballen per intentar esclarir les circumstàncies del crim i identificar els autors i acotar quin va ser l’escenari.

Sabent qui és la víctima i el darrer lloc on va ser vista, els investigadors interroguen el seu entorn per resseguir les seves darreres hores de vida, clarificar el mòbil i situar l’escenari del crim, que encara es desconeix. El fet que el cos no portés pantalons ni mitjons però, en canvi, sí que portés sabates, calçotets i camisa va fer pressuposar que el podrien haver sorprès en un espai tancat on hagués estat descansant.

Localitzar l’escenari és prioritari per a la investigació per poder-hi fer una inspecció i intentar trobar vestigis que relacionin els autors, que se suposa que eren més d’un, ja que tenia molts cops, sobretot al cap, i senyals d’estrangulament des de darrere.

LA DATA

24.11.2018
Uns pescadors
van trobar el cadàver dins de l’embassament de Boadella amb dues pedres lligades al cos.

LA DATA

29.11.2018
Constava
com a desaparegut a Llinars del Vallès Vasili Korchagin, ciutadà rus de 55 anys.

LA XIFRA

2
pedres
de grans dimensions llastraven el cos de la víctima, que no va quedar, però, cobert per l’aigua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia