Successos

Una pistola al pou de casa del fundador del celler Vallformosa

Els Mossos troben l’arma a la mansió de Josep Domènech, de 89 anys, que investiguen per amenaces

Espectacular i rocambolesca operació dels Mossos a la masia Vallformosa de Vilobí del Penedès, domicili de Josep Domènech Torné, el fundador del prestigiós celler Vallformosa. Durant tot el dia, dimecres, el agents van treballar per buidar d’aigua el pou de la finca amb un objectiu: trobar una pistola que suposadament havia llençat a dins el pou Josep Domènech, que la setmana vinent complirà 90 anys, i que investiguen en relació amb un delicte d’amenaces denunciat per un suposat deutor del cavista. Al final del dia, els Mossos van trobar la pistola, una arma que, segons fonts de la família Domènech, és una peça d’antiquari, inutilitzada. Però Domènech està imputat arran de la denúncia d’un empresari, que segons els Domènech els deu diners, i que va assegurar que en una reunió Domènech l’havia amenaçat amb fer servir la pistola que tenia a casa. Després de la denúncia, els Mossos van interrogar Domènech a la comissaria com a sospitós i assistit per un advocat. I l’ancià fundador de Vallformosa va admetre que a casa sempre havia tingut una pistola antiga. Els Mossos van voler saber on guardava la pistola, i Domènech els va dir que l’havia llençada al pou. El protocol va seguir el seu curs amb una gran operació per comprovar si l’arma era al pou. I la van trobar. “Gran remenament per una fotesa”, remarquen fonts de la família Domènech. que admeten que el patriarca de la família quan el feien empipar solia reaccionar dient: “És que a casa tinc una pistola.”

La investigació a Josep Domènech per les amenaces i la tinença de la pistola té lloc dos mesos després que el fundador de caves Vallformosa publiqués un article al setmanari El 3 de Vuit del Penedès exposant com la família Domènech havia perdut el control de l’empresa, arrabassada per qui ell havia posat com a home de confiança. “La situació té empara legal, però això no impedeix que bulli la sang”, deia Domènech. Fonts de l’empresa Vallformosa remarquen que Domènech ja n’està desvinculat i que l’operació policial no té res a veure amb la companyia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia