Successos

Un ferit molt greu en una explosió a Olot

L’accident es va produir quan l’home estava manipulant la tapa de la cisterna d’un camió amb resina de poliuretà

Un home va resultar ferit molt greu ahir al matí a Olot arran d’una explosió en una empresa de l’avinguda d’Europa del polígon industrial del Pla de Baix. L’accident es va produir quan l’home estava manipulant la tapa d’un dels tres dipòsits d’un camió cisterna de transport de resina de poliuretà. Per causes que encara s’investiguen, es va produir uns forta explosió a l’interior de la cisterna –acompanyada d’un petit incendi– que va fer sortir la tapa de la boca del dipòsit amb molta violència, afectant de ple l’home.

Cremades i traumatisme

La víctima, de nacionalitat italiana, va fer-se cremades i un traumatisme cranioencefàlic. Les assistències el van traslladar amb helicòpter a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona en estat molt greu. Arran de l’explosió, una part del sostre metàl·lic de la zona de descàrrega, en un lateral de la fàbrica, va sortir disparada cap a un carrer lateral. A banda del ferit greu, cap més persona va resultar afectada i no es van registrar danys estructurals en l’edifici de l’empresa.

Procedent d’Itàlia

Els fets van passar pels volts de tres quarts de deu a la fàbrica Irpol, dedicada a la fabricació de peces de polièster destinades sobretot a la indústria de la confecció i complements, com ara botons i sivelles. El camió pertanyia a la flota de Conap, una companyia de transports de la província italiana de Piacenza. La seva cisterna estava dividida en tres dipòsits, un dels quals –el que va explotar– l’acabaven de buidar. Els altres dos compartiments encara eren plens de resina. En el moment dels fets, l’home –que era el conductor del camió– estava enfilat a la part superior de la cisterna i en manipulava la tapa.

Molt potent

Testimonis consultats per aquest diari van afirmar que l’explosió va ser molt potent i es va notar no només al mateix polígon sinó als barris de l’Hostal del Sol i del Morrot. Al lloc de l’accident van anar-hi els Bombers, ambulàncies, els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal. Durant dues hores l’avinguda Europa va estar tallada parcialment al trànsit. Els treballs dels sanitaris i bombers van ser seguits per força gent, sobretot treballadors de les factories del polígon veïnes de la sinistrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia