Successos

Concentracions de rebuig pel cas d’agressió sexual a Blanes

Més de 200 persones es van aplegar ahir a la una del migdia davant l’ajuntament, on a la tarda hi va haver una segona convocatòria

El consistori estudia comparèixer com a acusació particular

“No a la violència masclista! Si ens en toquen una, responem totes!” Aquest va ser el lema de les dues concentracions convocades ahir davant l’ajuntament de Blanes en contra de la violació en grup de què hauria estat víctima una noia en un domicili de la població, aquest cap de setmana passat. Més de 200 persones es van aplegar a la una del migdia a l’exterior del consistori. L’acte va començar amb la lectura d’un manifest per part de l’alcalde, Àngel Canosa, que va condemnar “qualsevol tipus de violència masclista” i va reclamar que les institucions ofereixin “una “resposta ferma i urgent” per lluitar contra les agressions a les dones.

Canosa també va revelar que la víctima va ser atesa en primera instància per ell mateix, que es va encarregar de trucar a la policia local de Blanes perquè comencés tot el protocol d’assistència, se li prengués declaració i se l’acompanyés a l’Hospital Comarcal de Calella per tal que li fessin un reconeixement mèdic.

El batlle, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, i dels portaveus de la resta de forces polítiques municipals, va avançar que l’Ajuntament estudiarà la possibilitat de presentar-se com a acusació particular quan es jutgi el cas. Es decidirà entre les diverses formacions i, per aquest motiu, el tema es tractarà en la pròxima junta de portaveus, que es convocarà a finals de mes, abans que se celebri el ple del mes d’agost.

Vora 150 persones van participar ahir a les set de la tarda en una segona concentració convocada amb el mateix objectiu: el rebuig a la violència masclista. En el cas de Blanes, una jove va denunciar haver patit, diumenge passat a la matinada, una agressió sexual múltiple. Els Mossos d’Esquadra i la policia local van detenir pels fets tres homes. Van passar dimarts a disposició judicial i, després de declarar, van quedar en llibertat provisional. Els han retirat el passaport, no es poden acostar a menys de 500 metres de la noia i tenen l’obligació de presentar-se al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes.

LA FRASE

La societat, en tota la seva extensió, ha de plantar cara a qualsevol forma de violència masclista i rebutjar-la
Àngel Canosa
alcalde de blanes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia