Successos

Ocupació d’edifici frustrada per la policia a Figueres

La Guàrdia Urbana va detenir l’autor de l’intent, que presumptament havia canviat les claus de la porta

En el primer semestre de l’any hi ha hagut 51 intents d’ocupació d’habitatges a la ciutat

La Guàrdia Urbana va aturar abans-d’ahir a Figueres l’ocupació il·legal d’un pis i va detenir l’home que presumptament hauria canviat el pany de l’edifici. Segons informa ACN, van ser els veïns els que van donar l’alerta que estaven tirant a terra la paret tapiada de la casa, situada al carrer Caserna. Es tracta de dos edificis de propietat municipal destinats properament a l’enderroc.

Els agents s’hi van desplaçar però no hi van trobar ningú i van acordonar la zona. A la tarda, va arribar la segona alerta i quan la policia hi va arribar va trobar el mateix home que s’havia vist al matí a la zona i el pany canviat. En identificar-lo i escorcollar-lo, li van trobar les claus de la porta i el van arrestar.

El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, explica a ACN que aquest any hi ha hagut 51 intents d’ocupació i que la Guàrdia Urbana ha aconseguit frustrar-ne una catorzena. En la resta les ocupacions s’havien fet efectives.

Per tot plegat el regidor de Seguretat insisteix en la importància d’actuar durant les primeres hores, que són crucials per impedir l’ocupació definitiva. Segons dades de finals del 2018, es calcula que hi hauria uns 250 pisos en aquesta situació a Figueres.

Casellas admet que és un problema greu per a la ciutat i lamenta el fet que molts particulars i grans tenidors de blocs d’edificis no denunciïn les ocupacions, fet que d’alguna manera anima els ocupants il·legals a entrar i genera un efecte crida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia