Successos

23 detinguts i 70 identificats en la batuda contra els carteristes multireincidents al metro

Una trentena de persones han estat traslladades a la comissaria en relació amb la llei d’Estrangeria

El dispositiu l’han realitzat conjuntament els Mossos i el CNP

Els Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia (CNP) espanyol han detingut 23 persones i n’han identificat un total de 70 en el dispositiu realitzat aquest dimarts contra els carteristes al Metro de Barcelona. Els dos cossos policials han explicat l’objectiu de la batuda ha estat localitzar lladres multireincidents i enxampar-los “actuant in fraganti” o “cercant víctimes potencials”.

L’operatiu, que ha durat dues hores, s’ha saldat amb un balanç de 70 identificats en controls a les estacions de Sagrada Família i de Diagonal. Un d’ells quals ha quedat detingut en tenir vigent una ordre de recerca. Una trentena més –de deu nacionalitats diferents– han estat traslladats a la comissaria de la Verneda perquè no tenien papers. D’aquests, 22 han quedat detinguts en aplicació de la Llei d’Estrangeria, a l’espera d’obrir-los un expedient d’expulsió.

L’inspector en cap de la Unitat Contra Xarxes d’Immigració Il·legal i Falsedat Documental (UCRIF), Pedro Santos, ha explicatque ara sol·licitaran al jutjat que ingressin al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) per aconseguir documentar-los i expulsar-los. El comandament policial ha remarcat que molts dels sospitosos “acostumen a anar indocumentats per dificultar l’expulsió”. Santos ha defensat que “no s’ha fet una identificació massiva d’estrangers, sinó una identificació selectiva de delinqüents”.

Segons les dues policies, els identificats són “delinqüents multireincidents” relacionats amb delictes contra el patrimoni i que han estat “identificats i detinguts en nombroses ocasions al Metro”.

Els Mossos han avançat que aquest dispositiu conjunt contra els carteristes al metro “s’anirà repetint i es mantindrà en el temps” per tal de localitzar delinqüents multireincidents i comprovar si tenen ordres de detenció pendents o si es troben en situació irregular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia