Successos

Investiguen si han violat una dona a Figueres

La víctima, que deambulava de matinada pel carrer, no duia roba interior ni jaqueta ni la bossa, però no recorda què li va passar

Havia estat als espectacles d’Acústica i admet que va beure molt

Els Mossos estan investigant com una possible violació el cas d’una dona de 35 anys que ahir a la matinada deambulava sense rumb pels carrers de Figueres quan es va adonar que no duia la bossa de mà, el telèfon mòbil, la jaqueta i tampoc la roba interior. La dona, que resideix al Gironès i havia estat a Figueres, on diumenge se celebrava el final del festival Acústica, en veure’s desemparada va demanar a un vianant que li deixés trucar a una amiga i després van comunicar la situació als serveis d’emergència. La dona, que no recordava res del que li havia passat, va ser traslladada a l’hospital de Figueres per fer-li l’exploració del protocol de casos d’agressió sexual amb presència del metge forense i el ginecòleg de guàrdia del centre. Els especialistes van agafar mostres per comprovar si tenia ADN d’un possible agressor sexual que s’enviaran a analitzar. La investigació, però, és complexa, perquè la dona, que va admetre que havia consumit alcohol durant la nit, no ha pogut aportar dades del que li va passar. Coneguts seus han relatat que ella va estar rondant amb diferents grups de gent durant la nit.

A Platja d’Aro continua la investigació per identificar el violador d’una turista francesa a la platja Gran i els dos acompanyants de l’agressor. Segons el relat de la víctima, va conèixer uns nois en un local nocturn, el Charlie’s, i d’alguna manera, a la sortida, dos d’ells la van convèncer per anar al passeig (tot indica que van estar caminant més d’una hora) i després a la sorra de la platja, on un dels homes se li va tirar al damunt i, sense que ella pogués evitar-ho, pel propi pes d’ell que la immobilitzava, la va penetrar. La violació es va consumar amb la presència del segon home, que es va limitar a mirar i no la va auxiliar. Més tard va arribar un tercer home i ella va aprofitar que els altres dos interactuaven amb aquest per aixecar-se i córrer cridant cap al passeig, on els seus crits van alertar gent que la va auxiliar i va alertar emergències. Eren prop de les sis del matí. La víctima havia sortit amb una amiga, però durant la nit es van separar. Els Mossos busquen possibles testimonis i la Policia Local rastreja les imatges de les seves càmeres de seguretat per si en alguna s’hi detecta els sospitosos, tot i que a la zona del passeig, on segur que van passar, no hi ha càmeres.

Acte de suport i feina policial a Platja d’Aro

Més de 200 persones es van concentrar ahir al migdia davant l’ajuntament de Castell-Platja d’Aro per mostrar rebuig per l’agressió sexual del cap de setmana i reclamar justícia per als agressors. El sector de l’oci nocturn del municipi, adherit a la patronal Fecasarm, va condemnar els fets i va prometre intensificar les campanyes en curs contra l’assetjament. I l’alcalde, Maurici Jiménez, el màxim d’esforç per esclarir els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia