Successos

Els comissos pel ‘top manta’ a l’estiu a Roses s’han quadruplicat aquest any

L’Ajuntament defuig el triomfalisme i recalca que la lluita contra la venda il·legal supera l’àmbit municipal

En total s’han comissat 18.881 productes

El nombre total de productes decomissats de la venda ambulant il·legal durant els mesos d’estiu a Roses puja a 18.881, quatre cops més que els que es van confiscar durant el mateix període l’any 2018. Amb aquestes xifres a la mà, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Seguretat, Joan Plana, van fer ahir balanç dels serveis i les actuacions de la Policia Local aquest estiu del 2019. Ho van fer defugint valoracions triomfalistes, però refermant que la línia de treball estrenada enguany per afrontar la problemàtica del top manta ha anat pel bon camí: l’estratègia ha consistit en la intensificació de la retirada de material, duent a terme els controls i decomissos de productes abans que aquests arribessin al passeig de Santa Margarida, on tenen lloc les vendes.

Minvar la rendibilitat

Això ha permès que el nombre d’actuacions realitzades (164) fos més del doble de les que es van fer l’estiu del 2018 (72), i que s’hagi aconseguit la xifra de 18.881 productes decomissats, enfront dels 4.713 de l’any passat. Plana recalca que aquesta línia d’actuacions d’una banda va en el sentit de minvar la rendibilitat econòmica de la venda il·legal, i alhora ha permès reduir la conflictivitat del fenomen amb menys enfrontaments entre la policia i els manters, i de retruc, més seguretat per als veïns, agents i els mateixos manters. Tot i aquests resultats, Mindan explica que en cap cas volen donar un missatge de tranquil·litat entorn a la problemàtica que representa per al municipi el top manta: “Som plenament conscients que, malauradament, la solució és encara llunyana”, afegeix.

Pel govern de Roses, l’estratègia municipal és la correcta, però té un abast limitat, tractant-se d’una problemàtica que té una sèrie de condicionants (judicials, socials, administratius) que superen l’àmbit estrictament municipal. D’aquí a final d’any els representants de Roses preveuen reunir-se amb els d’altres municipis afectats per debatre el tema.

Moltes altres actuacions

La lluita contra la venda il·legal no és l’únic augment de feina que ha d’assumir la Policia Local de Roses durant la temporada: en el balanç, l’Ajuntament subratlla que el cos ha dut a terme un total de 2.532 serveis al llarg de l’estiu 2019. Entre altres, tasques de policia administrativa (288 serveis), assistencial (122), policia comunitària (617), trànsit (796), via pública (163), seguretat ciutadana (236) i serveis relacionats amb el medi ambient (146), xifres que es mantenen en els paràmetres d’anys anteriors. Tota aquesta informació s’ha recollit en un butlletí digital, que s’ha començat a difondre la web municipal i a les xarxes per donar a conèixer aquestes dades a la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia