Successos

Quatre crims en menys de cinc dies a Catalunya

El cas de la parella bretona trobada morta a trets a Cadaqués es considera que va ser un suïcidi pactat

Tot indica que l’arma la va disparar el noi, amb antecedents per atracament

Entre el divendres 18 d’octubre al migdia i la una de la matinada de dimarts, en qüestió de 84 hores, s’han comptabilitzat quatre accions criminals a Catalunya. És a dir, un crim cada 21 hores.

El primer cas que revesteix unes condicions singulars es va detectar a Cadaqués divendres al migdia, quan el personal de l’hotel Playa Sol va entrar a l’habitació que ocupaven Ornella i Lucas, una parella bretona resident a Guichen, a 870 km de Cadaqués, que teòricament ja havien d’haver deixat la cambra, i va descobrir els dos cadàvers dels clients. La trucada obligada al 112 va mobilitzar els Mossos i la comitiva judicial. Els cossos presentaven un tret al cap cadascun i la suposada arma, una escopeta, era a la mateixa habitació. La inspecció de l’escenari va fer pressuposar que es tractava d’un homicidi i posterior suïcidi. Que l’home havia disparat a la dona i després s’havia engegat un tret ell mateix. La investigació apunta que els fets van anar així però una nota que la parella havia deixat a la mateixa habitació va denotar que es tractava d’un acte prèviament pactat i convingut per tots dos. Comprovats els antecedents de tots dos, les dades van avalar encara més aquesta tesi, ja que la noia ja havia protagonitzat algun intent d’autolesionar-se i la seva família havia denunciat la seva desaparició el dia 15 i la gendarmeria ja investigava i havia detectat a través del telèfon que era a Catalunya, tal com publica France Bleu. Lucas, amb problemes de toxicomania, tenia molts antecedents i el 2014 havia estat condemnat per un atracament a mà armada en un supermercat Lecher a Vern-sur-Seiche, pel qual va ser condemnat a cinc anys de presó.

Diumenge l’alerta saltava per la troballa del cos d’una dona equatoriana de 25 anys amb signes de violència en un habitatge del carrer Enric Prat de la Riba al barri del Remei de Vic. Hores després, els mossos van detenir el seu excompany, també equatorià i de 29 anys, com a sospitós de l’homicidi. La parella tenia un fill en comú. El cas ha passat a mans del jutjat de violència domèstica. No hi havia denúncies prèvies entre la parella.

Fratricidi a l’Hospitalet

Dilluns qui va aparèixer mort amb un tall al coll va ser un home de 34 anys de nacionalitat espanyola al seu domicili de l’Hospitalet de Llobregat. Quan la policia va entrar va localitzar el sospitós, amagat en una estança de la casa. Era el seu germà, més petit, de 28 anys. Els dos homes s’havien barallat i la batussa va acabar en fratricidi.

I tot just a primera hora de la matinada de dimarts, una dona de 30 anys va alertar de la mort de la seva mare en un domicili del carrer Felip Pedrell de Tarragona. La filla, amb problemes mentals, va ser arrestada per l’homicidi i va ser ingressada en un centre psiquiàtric. La víctima va ser atacada amb un ganivet.

Tots quatre casos de morts violentes es donen per resolts policialment. Igual que els altres dos crims perpetrats aquest mes d’octubre.

LA XIFRA

53
casos
de morts criminals s’han detectat aquest any a Catalunya, segons dades recopilades per aquest diari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia