Successos

Escorcollen les instal·lacions d’IQOXE

Una comitiva judicial encapçalada per la titular del Jutjat d’Instrucció 1 de Tarragona ha entrat a la planta de la Canonja

Els Mossos d’Esquadra també han acudit a la seu de l’empresa química al Prat de Llobregat

Els Mossos d’Esquadra escorcollen per ordre judicial les instal·lacions de l’empresa IQOXE a la Canonja (Tarragonès), segons ha avançat el diari La República Checa i ha pogut confirmar l’ACN.

Una comitiva judicial encapçalada per la magistrada del jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona ha entrat a la planta aquest dijous a la tarda acompanyada per dues furgonetes dels Mossos d’Esquadra. També hi ha presència policial a la seu d’IQOXE al Prat de Llobregat, segons ha constatat l’ACN.

La causa, oberta arran de l’explosió de dimarts que ha deixat tres morts i set ferits, està sota secret de sumari.

Ja el dia de l’explosió, la magistrada titular del jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona va encapçalar la comissió judicial en les tasques d’aixecament dels cadàvers al pis de Torreforta on va impactar un projectil i a la mateixa planta afectada. La fiscalia també hi ha estat present, però no ha obert diligències pròpies en haver-hi ja una causa judicialitzada.

La investigació sobre les causes i les circumstàncies en què es va produir l’explosió al reactor d’IQOXE serà clau per determinar la possible responsabilitat penal de l’empresa. Fonts jurídiques apunten que si es detecten possibles deficiències o negligències de manteniment o en l’adopció de seguretat a la planta es podrien atribuir a l’empresa homicidis imprudents i lesions. A més, es podria perseguir la companyia per suposats delictes contra els drets dels treballadors en cas que hagués incomplert la normativa de seguretat laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia