Successos

Presó sense fiança per al detingut per torturar i matar un paleta a Puigcerdà

El jutge considera que hi ha un risc clar de fuga per manca d’arrelament

La causa està oberta per assassinat i robatori amb violència en casa habitada

El Jutjat d’Instrucció de Puigcerdà ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut per torturar i matar un paleta a la capital de la Cerdanya la nit del 31 de gener.

Després de passar a disposició judicial aquesta tarda, el jutge ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a l’acusat, perquè, segons assenyala en la interlocutòria de presó, està en situació il·legal al país i hi ha clar risc de fuga perquè no té arrelament.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la causa està oberta pels delictes d’assassinat i robatori amb violència en casa habitada. L’acusat, un moldau de 33 anys, hauria matat i torturat un paleta romanès de 62 anys per robar-li entre 2.000 i 3.000 euros que hauria cobrat recentment d’una assegurança.

Segons fonts de la investigació citades per l’agència Efe, el detingut va saber que la víctima havia rebut diversos milers d’euros, el va assaltar quan estava sol a casa i el va torturar.

La investigació apunta que l’assalt va tenir lloc pocs minuts després de les onze de la nit perquè va ser a aquesta hora quan el telèfon d’emergències 112 va rebre la trucada d’un home (la víctima), amb dificultats per expressar-se amb l’idioma, alertant que algú estava intentant entrar a casa seva colpejant la porta d’accés a l’habitatge. En aquell moment, segons fonts properes a la investigació, els policies que van anar fins a l’habitatge no van detectar cap moviment sospitós.

Al vespre de l’1 de febrer, el telèfon d’emergències 112 va rebre una trucada que alertava que la víctima, que vivia al carrer Guils de Puigcerdà, feia hores que no donava senyals de vida. Els serveis d’emergències es van traslladar fins a l’habitatge, on van trobar el cos de l’home amb signes evidents de violència.

Els Mossos d’Esquadra van detenir el sospitós a Girona, on havia fugit després de perpetrar l’atac, la matinada de dimarts.

El fiscal, que ha demanat l’ingrés a la presó provisional del detingut, considera que els fets són constitutius d’un delicte de robatori amb violència en casa habitada i d’un delicte d’assassinat agreujat.

Atenent a la petició del fiscal, el jutjat d’instrucció ha ordenat l’ingrés a presó del detingut com a suposat autor del robatori i l’assassinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia